Hlavní obsah

Dražba dřevěného orla vynesla Marušce peníze na invalidní vozík

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival dřeva v Ústí nad Labem je nejen přehlídkou nejlepších českých a zahraničních sportovních dřevorubců. Jeho pořadatelé myslí i na charitu, ve spolupráci s Nadačním fondem Plamínek naděje pomohli letos sedmileté Marušce.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Maruška s tatínkem Michalem

Článek

Dražba dřevěné sochy z dílny dřevorubeckého mistra světa a Evropy Martina Komárka v podobě orla vynesla 28 tisíc korun. Další peníze přibudou na účet sbírky po otevření kasičky, do které mohli lidé přispívat libovolnými bankovkami a nemocnou Marušku tak finančně podpořit.

Dívka prodělala dětskou mozkovou obrnu a současně trpící epilepsií. Maruška nastoupila v září do první třídy speciální základní školy. Před Maruškou i jejími rodiči tak vyvstaly nové výzvy, kterým nejsou bez pomoci okolí schopni čelit.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Sedmiletá Maruška prodělala dětskou mozkovou obrnu a současně trpící epilepsií

„Maruška je úžasná, krásná a roztomilá holčička, které rodiče věnují veškerou možnou péči. Jsme proto přesvědčení, že si charitativní pomoc zaslouží,“ řekla Právu ředitelka fondu Jana Procházková.

Matka dívenky má jasno, jak s penězi naloží. „Především potřebujeme pro Marušku invalidní vozík, který stojí pro nás moc peněz, a bez pomoci bychom ho nemohli pořídit,“ řekla Právu paní Anna.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Siláci soutěžili v několika disciplínách.

Další peníze ze sbírky využije rodina na náklady spojené se školní docházkou nebo na zajištění nezbytných lázeňských procedur.

Návštěvníci pátého ročníku festivalu měli kromě tradičního soutěžního klání siláků možnost vidět souboj Martina Komárka s německou legendou dřevorubeckého sportu a světovým rekordmanem Dirkem Braunem.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Dětští účastníci akce si užili soutěže s lesnickou tématikou

Děti si v rámci programu festivalu ověřily své znalosti o přírodě, lese a dřevu jako surovině budoucnosti.

Hlavní myšlenkou Festivalu dřeva je ukázat dřevo ve všech jeho podobách. Poučnou formou informovat veřejnost o lese, přírodě a přírodních materiálech v životě člověka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám