Hlavní obsah

O víkendu se dočkáme babího léta, v pondělí se počasí zkazí

Novinky, kčt

Čtvrteční 16. hodinou a 20. minutou odstartuje astronomický podzim. Až do konce týdne předpověď slibuje jasnou oblohu a odpolední maxima kolem 20 °C. Po víkendu se ale mírně ochladí a dorazí přeháňky. Novinkám to ve čtvrtek sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Nadcházející podzim se ohlásil mrazivým ránem na Jizerce, kde byla naměřena teplota –3,5 °C. V nedalekém Liberci pak teplota klesla až na 2,3 stupně,“ uvedla Honsová.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, v odpoledních hodinách dojde k přibývání oblačnosti a přeháňkám. Teploty se budou pohybovat mezi 15 a 19 °C.

Pátek slibuje oblačnou až polojasnou oblohu, během dne oblačnosti postupně přibyde až na zataženo. V severní polovině území můžeme očekávat přeháňky. Ráno teploty klesnou na 8 až 4 °C, v Moravskoslezském kraji se budou držet okolo dvou stupňů. Na horách spadnou pod bod mrazu. Odpoledne teploty vystoupají k 16 až 20 °C.

Víkend bude ve znamení babího léta. V sobotu bude jasno až polojasno, ráno se objeví mlhy. Ranní minima se budou pohybovat mezi 9 a 5 °C, odpoledne se dočkáme vyšších teplot mezi 17 a 21 °C.

V neděli bude opět polojasno až skorojasno. Ráno bude mlhavé a poměrně teplé, s teplotami mezi 9 a 5 °C. Odpoledne teploty vystoupají na 18 až 22 °C.

V pondělí však dojde k přibývání oblačnosti a postupně přijde i déšť či přeháňky. Teploty se o moc nesníží, odpolední maxima budou mezi 16 až 20 °C.

I v úterý a ve středu, na státní svátek, budeme muset na výlety přibalit deštníky. Teploty se ale udrží na 16 až 18 °C.

Anketa

Vítáte příchod ochlazení?
Ano, vedra už bylo moc
29,7 %
Ne, léto by mohlo být pořád
70,3 %
Celkem hlasovalo 3313 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám