Hlavní obsah

Akci konvičkovců může zhatit havárie vodovodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kvůli havárii vodovodu v pražské Korunovační ulici by měly být v této oblasti zrušeny všechny veřejné akce. Náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) k tomu vyzve magistrát. Opatření by se dotklo i nedělní akce Iniciativy Martina Konvičky (IMK) u ambasády Saúdské Arábie. IMK přesun akce na náhradní místo odmítla.

Foto: Petr Janiš, Právo

Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) v Korunovační ulici

Článek

Havárie vody potrvá do příštího týdne. Místo je podle Dolínka rozkopané a "životu nebezpečné".

"Provádíme havarijní opravy vstupní šachty do kanalizace, ve které je vypadané zdivo. Práce by měly skončit začátkem příštího týdne," uvedl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek.

Podle neoficiálních informací z radnice tak jako tak není možné v uzavřené a opravované ulici žádné veřejné akce pořádat, uvedla ČTK. Oficiálně se ale radnice nechtěla k věci vyjadřovat. Oprava Korunovační ulice potrvá do poloviny prosince.

Akce se konat bude, tvrdí Konvička

„Takováto drobná porucha nemůže být důvodem pro omezení Ústavou garantované svobody shromažďování,” uvedla v reakci iniciativa.

„Našim příznivcům vzkazujeme, že akce se konat bude,” stojí v tiskovém prohlášení. To ostatně tvrdí na Facebooku i Konvička.

"Je to naschvál od toho magistrátu. Tohle je prostě skutečně za hranou všeho," uvedl mluvčí IMK Miroslav Adamec. Iniciativa bude podle něj zvažovat další kroky včetně případného oznámení o zneužití pravomoci veřejného činitele.

V srpnu na Staroměstském náměstí vyvolala Konvičkova iniciativa svou protiislámskou akcí paniku mezi turisty, protože na ní vystupovali maskovaní muži s maketami zbraní a vlajkou tzv. Islámského státu.

Na akci, která je naplánována na neděli 11. září před ambasádou Saúdské Arábie v Bubenči, chce osobně dohlédnout i primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Konvičkova akce je plánována na rohu ulic Korunovační a Na Zátorce, v níž ambasáda sídlí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám