Hlavní obsah

Kvůli horku se rozšířilo nebezpečí požárů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kvůli suchu a horku hrozí o víkendu až do nedělního večera na většině území České republiky požáry. Varoval před nimi Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha byla v sobotu rozšířena na Ústecký kraj a části Plzeňského, Jihočeského a Zlínského kraje. Neplatí pouze pro severní Moravu, oblast Šumavy a Liberecký kraj.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vzhledem k teplému počasí většinou beze srážek se oblast se zvýšeným rizikem požárů dále rozšiřuje,” uvedli meteorologové. V sobotu se mají maximální teploty pohybovat mezi 25 a 29°C, v neděli stoupnou až na 27 až 31°C, přičemž se místy mohou objevit bouřky.

„Až do nedělního večera se bude riziko vzniku požárů zvyšovat. V neděli večer a v noci na pondělí očekáváme na většině našeho území srážky a riziko požárů se sníží,” varoval hydrometeorologický ústav ve výstraze platné do nedělního večera.

Meteorologové upozorňují, aby lidé kvůli vyššímu nebezpečí vzniku požárů nerozdělávali v přírodě ohně nebo nevypalovali trávu. Také by neměli odhazovat nedopalky či používat přenosné vařiče.

Výstraha se netýká jen Libereckého, Karlovarského, Moravskoslezského a Olomouckého kraje nebo některých okresů Zlínského, Jihočeského a Plzeňského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám