Hlavní obsah

ČSSD vede exekuci proti Altnerovi, koupila jeden z jeho dluhů

Praha
Aktualizováno

Sociální demokraté koupili před několika dny pětimiliónový dluh advokáta Zdeňka Altnera a vedou proti němu exekuci. Podle mediálního zástupce právníků strany Jiřího Chvojky se tím ČSSD dostane vůči Altnerovi do výhodnější pozice. Informuje o tom Radiožurnál. Podle Altnerova advokáta Václava Veselého by ale krok sociálních demokratů neměl mít na další soudní řízení žádný zásadní vliv.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Zdeněk Altner na archivním snímku

Článek

"Je to jenom dílčí pohledávka, kterou si pravděpodobně započítají. Pro nás to nemá žádný vliv," tvrdí Veselý.

Podle Altnera se ČSSD vysmívá právu. "Postup ČSSD prokazuje, že je to ČSSD, která činí 16 let obstrukce a zneužívá práva a je absurdní, aby dlužník, který dluží 337 milionů, exekuoval věřitele pro pět milionů. Toto jasně prokazuje úctu ČSSD k právu a její výsměch spravedlnosti v této zemi," uvedl advokát.

S Altnerem se sociální demokraté soudí už několik let o odměnu za zastupování ve sporu o Lidový dům. Městský soud v Praze dal letos v březnu Altnerovi za pravdu a přikázal ČSSD, aby mu zaplatila 337 miliónů korun. Poté se přihlásilo hned 18 věřitelů, kterým Altner dlužil peníze. Po sociální demokracii chtěli, aby při výplatě peněz nejprve uhradila dluhy. Strana zaplatila dvanácti z nich zhruba deset miliónů korun.

Pak ale Nejvyšší soud vyhověl námitkám ČSSD a začátkem června odložil vykonatelnost původního rozhodnutí. Strana proto s úhradou dalších dluhů přestala.

Zmíněná pětimilionová pohledávka, kterou koupila od právníka Jana Vondráčka, je tak zatím poslední, kterou se strana rozhodla řešit.

Reklama

Výběr článků

Načítám