Hlavní obsah

Sobotka odmítl nátlak na policii i Chovance, vláda má pokračovat

Novinky, jas
Aktualizováno

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odmítl nátlak na vedení policie a ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Reagoval tak na varování hnutí ANO, které pohrozilo, že pokud bude podepsána reorganizace policejních složek, vypoví koaliční smlouvu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Premiér Bohuslav Sobotka

Článek

Sobotka zopakoval, že jde o odbornou záležitost, která je v kompetenci ministra vnitra.

„Odmítáme snahy policii a její funkční organizaci politizovat. Policejní prezident a ministr vnitra učinili vstřícný krok k věcné debatě tím, že odložili start organizační změny o jeden měsíc, tak aby byl dostatečný prostor vypořádat připomínky a návrhy nejvyššího státního zástupce,” uvedl Sobotka v prohlášení, které zveřejnil po ranním dohadovacím řízení koalice.

„Na vedení policie a ministra vnitra nelze vytvářet nátlak tím, že ANO avizuje vypovězení koaliční smlouvy. K rozbití vlády není žádný důvod, ČSSD je připravena pokračovat v zájmu občanů v koaliční spolupráci,” uzavřel premiér.

O varování, které premiérovi dal lídr ANO Andrej Babiš, dopoledne informoval šéf lidovců Pavel Bělobrádek. Také on si myslí, že by měl Chovanec podpis reorganizace ještě zvážit.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

V úterý večer se na jednání Bezpečnostní rady státu strany dohodly, že reorganizace se o měsíc posune.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám