Hlavní obsah

Dusno, vlhko, bouřky. Tlaková níže se Česka hned tak nepustí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tlaková níže, která v posledních dnech ovlivňuje počasí ve střední Evropě a přináší četné bouřky, začne slábnout až na počátku příštího týdne. Až do konce toho stávajícího se proto musíme připravit na oblačné počasí doprovázené právě bouřkami a souvisejícími jevy, jako jsou vydatné srážky či krupobití. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek ráno se místy objevovaly mlhy způsobené odpařováním vody z půdy, která je po posledních vydatných deštích již nasycena.

V průběhu dne bude přibývat oblačnost a odpoledne se místy znovu vyskytnou přeháňky i silné bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 21 a 25 stupni Celsia, ale pocitová teplota bude s ohledem na vysokou vlhkost o tři až čtyři stupně vyšší.

Přechod srážek přes území ČR 1. června od poledne do půlnociVideo: www.chmi.cz

V pátek by mělo být zpočátku dne zejména na severu a severovýchodě republiky oblačno s trvalejším deštěm. Odpoledne se opět budou objevovat bouřky. Maxima se budou pohybovat stále mezi 21 a 25 stupni, v oblastech s trvalejšími srážkami pouze kolem 18 stupňů.

V sobotu i v neděli bude převládat oblačno až polojasno. V průběhu dne se opět bude vytvářet kupovitá oblačnost, která znovu přinese přeháňky či bouřky,” uvedla Honsová. Odpolední maxima setrvají mezi 21 a 25 stupni, ráno se bude rtuť teploměru pohybovat mezi 14 a 10 stupni.

Výhled počasí od pondělí do středy počítá se slábnutím tlakové níže. Převládat by mělo polojasno či oblačno. Přeháňky a bouřky by již měly být spíše ojedinělé. Teploty budou kolísat mezi 22 a 26 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám