Hlavní obsah

Pražský maratón dal běžcům zabrat, 21 lidí skončilo v nemocnici

Záchranáři při nedělním mezinárodním maratónu v Praze ošetřili 93 běžců, z toho 21 odvezli do nemocnic. Nejčastější byly úrazy končetin, svalové křeče, kolapsy nebo vyčerpání, řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Letošní ročník provázelo pro běžce náročnější počasí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Závodníci Pražského maratonu 8. května na Karlově mostě

Článek

Záchranná služba měla na trase závodu osm posádek rychlé zdravotnické pomoci, dva týmy s lékařem a na Staroměstském náměstí už tradičně kamión Golem, který využívá v případě komplikovanějších zásahů.

První pomoc poskytovali záchranáři i ve dvou stanech na Václavském náměstí a na Ovocném trhu, uvedla mluvčí a připomněla, že záchranná služba zajišťuje asistenci u maratónu už od roku 1989.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Běžci neměli ideální podmínky, bylo teplo a foukal silný protivítr.

V neděli záchranáři ošetřovali úrazy tradiční při maratónu. "Nebyl tam naštěstí žádný případ, který by znamenal velké ohrožení života," řekla mluvčí. Připomněla, že běžci v neděli neměli ideální podmínky, bylo teplo a foukal silný protivítr.

Kvůli maratónu byla od ranních hodin až do jeho konce v 16:00 omezena doprava v několika částech Prahy. Některé tramvajové a autobusové linky jezdily po objízdných trasách. Problémy ale nebyly, řekl k policejní mluvčí Jan Daněk.

Maratón odstartoval v 09:00 ze Staroměstského náměstí a končil v 16:00. Zúčastnilo se ho 10 600 běžců.

Vítězem závodu se stal keňský běžec Lawrence Cherono. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám