Hlavní obsah

ČSSD chce do konce roku ušetřit 55 miliónů

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Grémium sociálních demokratů se ve středu dopoledne shodlo na dvaceti úsporných opatřeních, díky nimž by měla strana letos ušetřit 55 miliónů korun. Po jednání lídrů soc. dem. to uvedl místopředseda ČSSD pro hospodaření Martin Starec.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach přichází na jednání politického grémia ČSSD o postupu strany advokáta Altnera.

Článek

„Předložil jsem komplexní návrh dvaceti bodů. Dvacet bodů bylo schváleno. Celková úspora má hodnotu 55 miliónů. Je to realistické a propočítané,“ sdělil po jednání grémia Starec.

„Dotkne se to všeho a všech,” dodal. Grémium se shodlo například v tom, že se ušetří na financování kampaně. Do té chtěla ČSSD původně investovat 100 miliónů korun. Vybírat se také budou mimořádné členské příspěvky, uspořádá se i sbírka.

Špičky strany dále jednaly o tom, u které z bank si vzít úvěr. „Je to v jednání,” řekl Starec. Další podrobnosti  komentovat nechtěl.

Hasíme požář, prohlásil Chovanec

„Hasíme požár, jsme připraveni situaci řešit. Budeme šetřit,“ komentoval první místopředseda a ministr vnitra Milan Chovanec.

Úspory na předvolební kampani nejsou podle jihomoravského hejtmana Michala Haška likvidační. „I když je tam určitý zásah, není to nijak drastické. O to víc soc. dem. povede kontaktní kampaň. Já sám říkám, že počty billboardů volby nevyhrávají,“ podotkl Hašek.

Dvacet bodů, které návrh obsahuje, bude ještě ve středu večer schvalovat předsednictvo. Starec prý také předložil rámcový návrh na rok 2017, který by měl být obdobný jako letošní.

Spor mezi ČSSD a Altnerem začal v roce 1997, kdy spolu uzavřeli smlouvu o právní pomoci v kauze Lidový dům s tím, že za pomoc bude právníkovi vyplacena smluvní odměna ve výši deset procent z hodnoty Lidového domu.

Podle smlouvy nabíhalo penále – každý den 0,3 procenta. Nyní musí soc. dem. Altnerovi zaplatit 18,5 miliónu a smluvní pokutu, která šplhá na zhruba 317 miliónů.

Související téma:

Foto: Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám