Hlavní obsah

Platba Altnerovi bude výrazný zásah do hospodaření ČSSD, řekl Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Platba více než 300 miliónů korun advokátu Zdeňku Altnerovi bude výrazný zásah do hospodařžení ČSSD. Řekl to předseda strany Bohuslav Sobotka. Dodal však, že strana platbu zvládne. Místopředsedu pro hospodaření Martina Starce požádal o návrh úsporných opatření.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Článek

Kauza Altner je poodle něj neblahym dědictvím z devadesátých let, z dob tehdejšího předsednictví Miloše Zemana, se kterým se nyní ČSSD musí vypořádat.

"Sociální demokracie se za svoji více než 130letou historii vypořádala s celou řadou vážných problémů, já jsem přesvědčený o tom, že zvládneme i tento problém," řekl ve čtvrtek premiér a šéf ČSSD novinářům ve Washingtonu s tím, že strana bude postupovat s respektem k rozhodnutí soudu.

"Nepochybně to rozhodnutí bude znamenat výrazný zásah do hospodaření sociální demokracie. Já jsem dnes požádal místopředsedu strany Martina Starce, aby připravil návrh úsporných opatření, která budeme muset realizovat, tak abychom mohli reagovat na rozhodnutí soudu," řekl také.

ČSSD musí zaplatit advokátovi Zdeňku Altnerovi přes 320 miliónů korun za jeho služby při zastupování ve sporu o Lidový dům. Rozhodl o tom ve čtvrtek pravomocně pražský městský soud.

ČSSD nebude otálet, předpokládá Altner

Zdeněk Altner řekl ústy svého advokáta Václava Veselého, že je spokojen. ČSSD jej však zatím nezkontaktovala. „Bude trvat, než bude vyhotoveno písemné vyhotovení rozsudku. Potom bude teprve důvod nás kontaktovat, pokud to vůbec ČSSD udělá,“ dodal.

Veselý očekává, že s placením nebude ČSSD otálet. „Doručením rozsudku oběma stranám nabývá právní moci. A pak už nabíhá lhůta, kdy mají zaplatit,“ uvedl pro Právo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám