Hlavní obsah

Vydatné sněžení hrozí na Vysočině i ve východních Čechách

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vydatné sněžení v úterý zasáhne nejen Českomoravskou vrchovinu, ale i značnou část východních Čech. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) rozšířil výstrahu i na Pardubický a Královéhradecký kraj. Pásmo intenzivních srážek před polednem postupovalo okresy Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„V úterý se v oblasti Českomoravské vrchoviny a východních Čech vyskytuje trvalé a vydatné sněžení. Do úterního večera místy napadne 5 až 10 centimetrů, ojediněle až 15 centimetrů nového sněhu,” uvedli meteorologové, podle nichž budou ve večerních hodinách srážky od jihu ustávat.

Aktuálně tak varování platí pro Vysočinu, západní okresy Středočeského kraje a rovněž pro Královéhradecký a Pardubický kraj.

Sněžení v úterý zkomplikovalo dopravu nejen na Vysočině, ale též v Pardubickém kraji či v Jeseníkách. Na Vysočině v noci na úterý napadlo i přes deset centimetrů sněhu. [celá zpráva]

V dalších regionech leží na silnicích nejčastěji zbytky rozbředlého sněhu. Silnice jsou s opatrností sjízdné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám