Hlavní obsah

Sebevrah na kolejích zkomplikoval provoz, pendolino jezdilo sem a tam tři hodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk
Aktualizováno

Na železnižním mostě přes Labe v Čelákovicích skočil v neděli pod vlak muž. Provoz na trati mezi Čelákovicemi a Lysou nad Labem byl přerušen, což vážně narušilo i dopravu do hlavního města po hlavním železničním koridoru z Olomouce. Kvůli modernizaci koridoru v Běchovicích totiž přes Lysou nad Labem a Čelákovice jezdí část rychlíků.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Například pendolino, které vyjelo v jedenáct hodin dopoledne z Ostravy a do Prahy měl dorazil v půl třetí, bylo ještě v pět hodin odpoledne stále na trati. Odpoledne dorazilo právě do Lysé nad Labem a podle sdělení jednoho z cestujících odtud couvalo zpět do Nymburka. Kolem půl šesté skončilo v Poříčanech u Prahy, kde vyčkávalo. Cestující tak ve vlaku stáli či popojížděli tři hodiny.

„Mohu potvrdit, že tento vlak dojel do Lysé nad Labem ve chvíli, kdy se stala nehoda v Čelákovicích a na žádost dopravce vznikla tato velká anabáze,” řekl Novinkám mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marel Illiaš. Doplnil, že vlaky přes Čelákovice se rozjely v 15:43.

Pendolino „zaniklo”

Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová potvrdila, že vlak se z Lysé vracel zpět do Nymburka, protože policie nebyla schopna říci, jak dlouho bude trať uzavřena. Odtud jel po jednokolejné trati do Poříčan a nějakou dobu čekal, až bude trať volná. „V tu chvíli už měl vlak tak velké zpoždění, že by nedojel včas do Prahy, odkud měl pak vyjíždět zpět. Z Prahy tedy vyjela souprava Elefant s cestujícími na Moravu, kteří v Poříčanech přesedli do pendolina. Lidé z vlaku v Poříčanech byli přepraveni elefantem do Prahy,” popsala Šubová.

Zpožděny byly i osobní vlaky, některé byly odřeknuty. Výrazně zpoždění mají i rychlíky jedoucí na Moravu.

Muž, kvůli kterému mají vlaky zpoždění, se pohyboval po železničním mostě přes Labe v Čelákovicích, pravděpodobně pod vlak skočil úmyslně. "S největší pravděpodobností se jednalo o sebevraždu. Je to muž zatím nezjištěné totožnosti. Byl to skok přímo pod jedoucí vlak," řekl ČTK středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám