Hlavní obsah

Česko trápí vlna nachlazení, v Liberci zakázali návštěvy v nemocnici

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

V České republice tento týden narostl počet lidí, kteří onemocněli akutními respiračními infekcemi. Přibývá onemocnění chřipkou. Nejhorší situaci hlásí Liberecký kraj. Liberecká nemocnice proto zakázala veškeré návštěvy na svých odděleních.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V Libereckém kraji došlo ke zvýšení relativní nemocnosti na 100 tisíc obyvatel oproti minulému týdnu o 23,5 procenta, tedy na 1642 lidí.  Ve Zlínském kraji činí nárůst 20 procent, počet nemocných je tak 1624, v Moravskoslezském kraji podíl stoupl o 19,3 procenta.

Celorepublikový průměr nemocných pak oproti minulému týdnu stoupl o 21,1 procenta. Zlínský i Liberecký kraj mluví o počínající epidemii. Hranice pro vyhlášení epidemie je 1700 nemocných.

Chřipky bylo na Liberecku prozatím potvrzeno 78 případů. „Ve dvanácti případech byl průběh onemocnění závažný, vyžadující intenzivní péči. Dva pacienti v důsledku infekce chřipkou zemřeli,“ uvedli liberečtí krajští hygienici.

Zákaz návštěv v nemocnici

Protiepidemický odbor Krajské hygienické stanice Libereckého kraje proto doporučil všem nemocnicím kraji, aby v souvislosti se zhoršenou epidemiologickou situací omezily návštěvy na jednotlivých odděleních.

„Na základě tohoto doporučení vyhlásila Krajská nemocnice Liberec s okamžitou platností zákaz návštěv v liberecké i turnovské nemocnici,” řekla Novinkám mluvčí KNL Barbora Silná.

Reklama

Výběr článků

Načítám