Hlavní obsah

Zemanův největší fanoušek: Mladík má v pokoji 1408 prezidentových fotografií

– Osnice

Devatenáctiletý Pavel Kočiš z Osnice nedaleko Prahy má ve svých devatenácti letech poněkud netradičního idola. Na zdech svého pokoje nemá žádné hudební interprety, sportovce či krásné modelky. Jeho zdi zdobí fotografie a malby prezidenta České republiky Miloše Zemana.

Největší fanoušek prezidenta Miloše Zemana Pavel Kočiš má v pokoji 1408 prezidentových fotografií Video: Novinky

 
Článek

Prezident Miloš Zeman takových zarytých fanoušků pravděpodobně moc nemá, Pavel Kočiš patří bezpochyby mezi ty největší. V jeho pokoji se v současné době nachází 1408 fotografií a také kreslených portrétů. Nechybí zde také knihy s politickou tématikou či vytištěné novinové články. A tím to nekončí. Plánuje totiž svoji sbírku rozšířit až na pět tisíc fotek.

„Vše začalo v roce 2008, kdy jsme měli ve výtvarné výchově nakreslit nějakou známou osobnost. Vybral jsem si tehdejšího prezidenta Václava Klause a tak to začalo. Během prezidentských voleb jsem se začal zajímat o budoucího nástupce Václava Klause, a když volby vyhrál Miloš Zeman, začal jsem s jeho sbírkou,“ vzpomíná na své sběratelské začátky Pavel Kočiš.

Jeho dlouholetá sbírka exprezidenta Václava Klause tak putovala do krabice do šuplíku a mladík začal se sbírkou současného prezidenta. Jedna část pokoje je téměř zaplněna, momentálně fanoušek lepí fotografie na zeď u postele, poté se chystá na strop a na konec si nechá skříně.

Foto: Pavel Kočiš

Fanoušek Pavel Kočiš při prvním setkání s prezidentem Milošem Zemanem

„Během měsíce si vždycky nasbírám fotky z internetu a z novin, ty si pak zmenším, vytisknu, vystřihnu a postupně je lepím přesně tam, kde jsem skončil. Už jsem vypotřeboval hromadu lepidel a papíru,“ říká Kočiš.

V budoucnu by chtěl zarytý fanoušek Miloše Zemana pracovat na Pražském hradě. Dokonce zaslal i svůj životopis na pozici zahradníka.

„Na Pražském hradě jsem se už ptal, ale mají prý momentálně plné kapacity. Ale až se jim uvolní místo, tak mi prý dají vědět,” neztrácí naději.

Foto: Pavel Kočiš

Fanoušek Pavel Kočiš při prvním setkání s prezidentem Milošem Zemanem

Začátkem letošního roku se mladík poprvé setkal s prezidentem Milošem Zemanem v obci Žlutice v Karlovarském kraji osobně. Na své první setkání s prezidentem se dobře připravil. Od té doby mu tradičně každé dva až tři měsíce posílá nakreslené obrázky a dárky.

„Do Žlutic jsem mu přivezl nakreslený obrázek z vánočního poselství, který jsem chtěl nechat od něj podepsat. Nezapomněl jsem ani na přání k svátku. Obrázek si chtěl původně nechat, ale já mu vysvětlil, že je pro mě. Asi za dva týdny jsem mu ale nakreslil úplně ten samý a předal jsem jej přes tiskového mluvčího,“ popisuje setkání.

Kromě obrázků fanoušek zásobuje prezidenta Miloše Zemana také všelijakými dárečky. V loňském roce mu například vyrobil a poslal adventní věnec, letos chystá něco podobného. Tajně doufá, že si dárek prezident vyzvedne osobně.

Devatenáctiletý mladík komunikuje také s dcerou prezidenta na sociální síti, ta mu prý fandí a chystá se ho v budoucnu navštívit. Kateřina Zemanová se mladíkovi také velice líbí, během rozhovoru nám prozradil, že by si ji dokázal představit jako svou manželku. Dárek jí poslat ale zatím neplánuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám