Hlavní obsah

ANO zvýšilo náskok na ČSSD, hlavně díky Babišovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí ANO zvýšilo podle dubnového průzkumu společnosti TNS Aisa svůj náskok na ČSSD na deset procentních bodů. Volby do Sněmovny by vyhrálo ANO se ziskem 28,5 procenta hlasů, zatímco ČSSD na druhém místě by získala 18,5 procenta hlasů. V březnovém průzkumu společnosti pro Českou televizi obě strany dělilo sedm procentních bodů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

„U hnutí ANO lze sledovat pokračující pozvolný růst voličské základny. Z našeho pohledu za touto rostoucí oblibou stojí zejména osobnost Andreje Babiše, který se například v březnovém výzkumu STEM stal nejpozitivněji hodnoceným politikem,“ uvádějí autoři průzkumu.

Třetí místo ve volebním modelu by obhájili komunisté s 11,5 procenty hlasů před TOP 09 s 9,5 procenta hlasů. Na pátou příčku se vyšvihli lidovci se sedmi procenty hlasů, kteří by podle březnového průzkumu TNS Aisa dostali jen 4,5 procenta hlasů.

Zastoupení ve Sněmovně by obhájily hnutí Úsvit přímé demokracie přes pokles z březnových devíti na 6,5 procenta hlasů a ODS se šesti procenty hlasů.

Z ostatních stran by nejblíže ke vstupu do Sněmovny byly Česká pirátská strana s 3,5 procenta hlasů a Strana zelených se třemi procenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám