Hlavní obsah

Celý týden bude deštivo, ale připravte si trička

Novinky, ras
Praha

Počasí by mělo být po celý týden teplotně nadprůměrné a ve středu a ve čtvrtek se dočkáme až téměř letních třiadvaceti stupňů. Dobrou zprávu má počasí i pro zemědělce a vodáky. Pršet by mělo také nadprůměrně, na Moravě až intenzivně, a hladiny řek se tak dostanou k normálu.

Foto: Jan Koller, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Letos vyjde i pranostika k 24. dubnu: Na svatého Jiří vylézají hadi a štíři. Teplé noci i dny k tomu dávají všechny předpoklady. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Velikonoční pondělí nás sluncem příliš neoblaží. Bude převážně oblačno až zataženo, objeví se i déšť. Nejvíc zaprší na Moravě a ve východních Čechách. Na ostatním území přechodně až polojasno a přeháňky jen místy. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 stupňů, v 1000 metrech na horách kolem 11 stupňů. Foukat bude mírný jihovýchodní až východní vítr.

V úterý se ráno objeví mlhy, ale jinak bude ráz počasí podobný. Obloha pod mrakem a zejména v odpoledních hodinách zase zaprší a zabouří. Nejnižší noční teploty 10 až šest stupňů. Nejvyšší pak 18 až 22 stupňů. Vát bude slabý proměnlivý vítr, který v bouřkách přechodně zesílí.

Ani ve středu nás oblačnost a déšť neminou. Teploty se ale zvednou. Nejnižší noční 10 až šest stupňů, odpolední maxima 19 až 23. Slabý vítr může v bouřkách opět zesilovat.

Ve čtvrtek bude stále teplo. Mělo by být oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Nejnižší noční teploty 10 až šest stupňů. Nejvyšší denní 19 až 23.

V pátek se o stupeň ochladí a déšť se objeví už na celém území. Noční teploty by měly být mezi 11 až sedmi stupni, odpolední v intervalu 17 až 21.

V sobotu a v neděli bude většinou oblačno a pršet nepřestane. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 12 až sedmi stupňů. Nejvyšší pak od 17 do 22 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám