Hlavní obsah

Zeman se vrátil do mládí a vyloudil pár tónů na klavír

– Broumov
Právo,

Třetí, závěrečný den návštěvy Královéhradeckého kraje stráví ve čtvrtek prezident Miloš Zeman v Broumově. Navštíví textilní továrnu Veba i barokní klášter, který nyní prochází velkou obnovou. Ve středu zavítal do sídla největšího evropského výrobce klavírů, hradecké společnosti Petrof a všechny udivil, když vyloudil pár tónů.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Miloš Zeman si vyzkoušel zvuk jednoho z nástrojů.

Článek

Zeman si připomněl mládí a na jeden z nástrojů vystavených ve firemním muzeu zahrál několik tónů skladby Sentimental Journay. Pak si vyslechl dvě skladby v podání mladého klavíristy Matyáše Nováka.

„Dnes jsem se vrátil do svého mládí, protože jsem od patnáctiletého klavíristy slyšel koncerty, které jsem kdysi i sám hrával, ale daleko hůř než on. Teď už je jenom poslouchám,“ složil hudebníkovi poklonu Zeman.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

První prezident v Holovousích

Uvolněně působil prezident ve středu i v Holovousích na Jičínsku. Zastávku v této vesnici se zhruba pěti sty obyvateli si vyžádala sama prezidentská kancelář. I proto, že se loni staly krajskou vesnicí roku a druhou v celostátním kole této soutěže. Zeman byl prvním prezidentem, který obec poctil návštěvou. Z Masarykova příjezdu v roce 1926 totiž sešlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám