Hlavní obsah

Bývalá Farma Bolka Polívky by mohla otevřít v květnu

Právo, pko
Brno

Pokud vše půjde podle plánu, mohli by na bývalou Farmu Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku zamířit první návštěvníci už na začátku května. Právu to potvrdil majitel objektu podnikatel a hercův přítel Alexandr Seidl, který prostřednictvím své firmy Severočeská správa nemovitostí farmu za 11,5 miliónu korun koupil.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Farma Bolka Polívky

Článek

Seidl farmu, na které populární herec a mim Polívka se svou družkou Marcelou Černou nasekali dluhy za 40 miliónů korun, získal jako jediný zájemce. Patřil i mezi Polívkovy věřitele, svou čtyřmiliónovou pohledávku dostane jistě zpět, protože byl jediný zajištěný věřitel. Ostatní věřitelé si tedy rozdělí zbytek z kupní ceny.

„Na farmě je potřeba udělat ještě nějaké stavební úpravy, ve staré budově jsou nevyhovující kotel a topení, stejně jako elektro,“ řekl Právu Seidl. Ten nyní podle svých slov hledá vhodného nájemce, aby farmu nemusel provozovat sám. „S vizí, že to pronajmeme, se to kupovalo. Nějací zájemci už jsou,“ dodal.

Kromě stavebních úprav je podle podnikatele potřeba investovat i do vybavení kuchyně nebo nákupu takových věcí, jako je ložní prádlo. Maximální investice do zprovoznění by měla být maximálně tři milióny korun.

Polívkův návrat zatím otázkou

Zda se na farmu vrátí vyvádět veselé kusy i Polívka, který má dům jen pár stovek metrů od objektu, zatím nechtěl Seidl prozradit. „Rádi bychom s ním spolupracovali, ale to je hlavně věcí budoucího nájemce, aby se s ním domluvil. Zatím žádnou dohodu nemáme,“ upřesnil Seidl.

Polívka o svou chloubu přišel poté, co nezaplatil stavební firmě plnou částku za stavbu wellness centra, na které získal evropské dotace. Farma poté skončila v konkurzu.

Reklama

Související články

Polívkovu farmu koupil hercův přítel Seidl

Bývalá Farma Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku má nového majitele. Stala se jím společnost, jejímž většinovým majitelem je přítel populárního herce...

Výběr článků

Načítám