Hlavní obsah

Manžel ministryně práce bude náměstkem Bělobrádka

Právo, dan
Praha

Málokdy se stává, aby se manželé potkávali na jednání vlády. V novém kabinetu Bohuslava Sobotky to možné bude. Pokud nedorazí vicepremiér pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) na schůzi vlády, pošle svého náměstka Arnošta Markse, specialistu na evropské fondy, který dosud pracoval na ministerstvu pro místní rozvoj.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek si vybral náměstka. Stane se jím Arnošt Marks.

Článek

Jeho manželka Michaela Marksová Tominová (ČSSD) se ve středu stane ministryní práce a sociální péče. „Jsem předběžně domluven s Arnoštem Marksem, odborníkem, který psal operační programy na ministerstvu pro místní rozvoj,“ řekl Právu Bělobrádek. Podle něj už se mu podařilo s většinou ministrů domluvit na obsazení náměstků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou

Dohoda ještě není na ministerstvu obrany a vnitra. V úterý večer se měl setkat s ministrem školství Marcelem Chládkem (ČSSD). Mezi navrhovanými adepty byla i bývalá šéfka strany Michaela Šojdrová.

Bělobrádek potvrdil, že Ondřej Závodský, právník na vnitru, by měl nastoupit na finance. Starosta Třeboně Jiří Houdek se vrátí na místní rozvoj, kde již jednou dělal náměstka. Náměstkem na spravedlnosti má být právník z Ústavního soudu Petr Jäger.

Na ministerstvo práce a sociálních věcí lidovci posílají ředitelku polikliniky Praze 1 Ivu Merhautovou. Náměstkem na zdravotnictví má být náměstek z Thomayerovy nemocnice v Praze Tom Philipp.  Ministru kultury Danielu Hermanovi z KDU-ČSL by měl sekundovat hudebník Miroslav Rovenský, který byl jedním z lidoveckých adeptů na ministra kultury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám