Hlavní obsah

Obloha zůstane zatažená celý týden, teploty spadnou pod deset stupňů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Následujících několik dní se ponese ve znamení sychravého podzimu se zataženou oblohou, deštěm a nízkými teplotami. Ty se budou obvykle pohybovat kolem deseti stupňů, koncem týdne ale mohou denní maxima spadnout i pod tuto hranici. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Václav Lang, Novinky

Obloha se v následujících dnech téměř neprojasní.

Článek

Počasí bude až do neděle prakticky totožné, převažovat bude oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. Ty mohou být na vrcholcích hor přechodně smíšené nebo sněhové.

Rozdíl bude panovat zejména v teplotních hodnotách. V pondělí naměříme v maximech 9 až 13 stupňů, v úterý a ve středu 8 až 12 stupňů. Chladná budou také rána, kdy naměříme 7 až 3 stupně v úterý a 6 až 2 stupně ve středu.

Výrazné ochlazení v neděli

Nejteplejším dnem týdne bude čtvrtek, kdy mohou teploty vystoupit až k 16 stupňům. Na Moravě a ve Slezsku, kde bude přechodně polojasno, ale naměříme jen 9 až 13, stejně jako v pátek a v sobotu.

Výrazně se podle Honsové ochladí v neděli, kdy se denní maxima budou pohybovat mezi 5 až 9 stupni.

Po celý týden bude navíc foukat čerstvý vítr o rychlosti až 20 metrů za sekundu, který sníží pocitovou teplotu až o dva stupně. Budou ale panovat dobré rozptylové podmínky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám