Hlavní obsah

Bobošíková ulovila Doktora a exsenátorku Janáčkovou

Právo, Jan Martinek

Volební blok Hlavu vzhůru, který vede Jana Bobošíková, představil v úterý dva volební lídry: v Jihočeském kraji stranu povede exposlanec ODS a člen hnutí Jihočeši Michal Doktor, lídrem v Moravskoslezském kraji bude bývalá senátorka Liana Janáčková. Podle mluvčího Václava Musílka má strana jasno o většině lídrů, zveřejňovat je bude postupně.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Bobošíková

Článek

Strana také představila své priority. Podle Bobošíkové bude jednou ze stěžejních priorit vyvázat ČR z povinnosti přijmout euro. Hlavu vzhůru chce také posílit postavení rodiny, nedovolit „plíživou přeměnu ČR na policejní stát” ani další zadlužování.

Michal Doktor také krátce představil ekonomický program: vyzval prezidenta, aby zabránil přijetí nové daně z nemovité věci. Pokud bude přijata a Hlavu vzhůru se dostane do Sněmovny, bude usilovat o její zrušení. Stejně jako daně z nemovitosti. Doktor také odmítl další zvyšování DPH.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec Michal Doktor (ODS)

Janáčková řekla, že se dlouhodobě zabývá problémem soužití „občanů s těmi nepřizpůsobivými”. „Moje heslo je 'Stop diskriminaci slušných lidí'. Dostaneme-li se do Sněmovny, prosadíme takové zákony, které to budou zaručovat,” řekla Janáčková.

Ke Klausovi se nechceme vyjadřovat

Ve volebním bloku Hlavu vzhůru se sešli členové Suverenity, bývalí členové ODS, hnutí Akce D.O.S.T., Volba pro Kladno, Uzdravme naši politiku, ale i Demokratické strany zelených.

Mluvčí bloku nechtěl komentovat, jak je to ve skutečnosti s podporou ze strany bývalého prezidenta Václava Klause. Tou se hnutí zpočátku zaklínalo, ale Klausův spolupracovník Ladislav Jakl ji posléze popřel. [celá zpráva]

„Už se k tomu nebudeme vracet a vyjadřovat,” uvedl Musílek.

Reklama

Související články

Za ODS může kandidovat Jihočech Doktor

Za občanské demokraty by mohl v nadcházejících předčasných volbách kandidovat Michal Doktor, který z ODS před časem odešel. Místopředsedkyně a volební tvář ODS...

Výběr článků

Načítám