Hlavní obsah

Hájek na Hradě skončil, Jakl odejde až s Klausem

Petr Hájek, zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky pro oblast komunikace a kultury, ve čtvrtek ukončil své působení na Pražském hradě. Funkční období prezidenta Václava Klause skončí až příští týden.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Hájek

Článek

Hájek, který je známý svými kontroverzními názory, svůj konec potvrdil serveru Týden.cz s tím, že zatím není jasné, kdy a jaké případně dostane odstupné. Šéf politického odboru Ladislav Jakl odejde z Hradu spolu s Klausem ve čtvrtek 7. března.

"Zatím jsem žádné odstupné nedostal, nevím, jak se to vyřeší," řekl Hájek serveru. Jasné zatím není ani to, čemu se bude Klausův spolupracovník, novinář a někdejší šéfredaktor časopisu Reflex nadále věnovat. Podle Týdne by mohl chystat vydávání názorového webu, Hájek to přímo nepotvrdil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ladislav Jakl

Jakl nedávno uvedl, že v prezidentské kanceláři končí 7. března, tedy v den, kdy končí druhý prezidentský mandát Václava Klause. "Nejsem přišroubován ke své židli," uvedl tehdy. Dodal, že konec jeho hradního působení byl jasný už před pěti lety, kdy podepisoval termínovanou smlouvu.

Nový český prezident Miloš Zeman se svého úřadu ujme za týden, v pátek 8. března poté, co složí prezidentskou přísahu. Zvažoval, že na Hradě využije služeb Klausova kancléře Jiřího Weigla, který ale nakonec bude působit jen několik měsíců, aby "zaučil" svého následovníka. Jeho jméno zatím Zeman neoznámil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Weigl

Na Hradě by měl po Klausově odchodu zůstat i šéf protokolu Jindřich Forejt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám