Hlavní obsah

Příznivci DSSS v Ústí pochodovali kolem romských ubytoven

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Zhruba 70 lidí pochodovalo v sobotu odpoledne čtvrtí Střekov v Ústí nad Labem kolem ubytoven obývaných převážně Romy. Pochod svolaný Dělnickou stranou sociální spravedlnosti se obešel bez konfliktů. Po ukončení akce však policejní těžkooděnci museli od sebe několikrát oddělovat skupinku příznivců DSSS a anarchistů, kteří podporovali obyvatele ubytoven.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Průvod minul ubytovnu na Střekově

Článek

Příznivci DSSS se sešli v parku naproti Krajskému soudu v Ústí nad Labem, na pochod se vydali kolem půl třetí. Svolavatel Milan Sůra uvedl, že akci zorganizoval proto, že situace s nepřizpůsobivými se za poslední rok nezměnila. Pochodu, který pořádal před rokem, se zúčastnilo zhruba 400 lidí. Pokud se prý situace nezmění, budou podle Sůry protesty v Ústí znovu.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policisté u nádraží oddělili od radikálů skupinku anarchistů

Účastníci pochodu vykřikovali hesla Nic než národ, Čechy Čechům, Cikáni do práce a další. U jedné z ubytoven na ně čekala skupinka anarchistů, kterou odděloval kordon těžkooděnců. Romy podpořili také aktivisté z iniciativy Nenávist není řešení. Za vzájemného pokřikování průvod pokračoval, k drobným roztržkám došlo až po ukončení akce cestou na nádraží. Policisté ale konflikty nedopustili a účastníci se rozešli.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Účastníci pochodu měli řadu transparentů

Reklama

Výběr článků

Načítám