Hlavní obsah

Úplná prohibice by nebyla šťastné řešení, shodl se krizový štáb

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krizový štáb, který zasedl kvůli otravám metanolem, zatím nehodlá přistupovat k úplné prohibici, která by postihla veškerý prodej alkoholu. Po jednání to uvedl ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Leoš Heger

Článek

"Úplná prohibice není úplně šťastné řešení," uvedl ministr, podle nějž bude krizový štáb postupovat spíše selektivními opatřeními, neboť případy jsou omezeny geograficky i tím, že se vesměs jedná o levnější lihoviny.

Policie zatím nemá jistotu, před kterými konkrétními produkty by se měli mít lidé na pozoru. Policisté rovněž upozorňují, že se vesměs jedná o padělky. "Zatím nemůžeme říct lidem, nepijte z této láhve s touto etiketou," doplnil náměstek ministra vnitra Jaroslav Hruška, který apeloval na selský rozum a zodpovědnost lidí.

Právníci ministerstva zdravotnictví a vnitra nyní upřesňují výklad zákazu prodeje lihovin na stáncích, aby bylo jasné, jaké sankce čekají prodejce, kteří nebudou nařízení dodržovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám