Hlavní obsah

Příjemné teploty vystřídá o víkendu déšť

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po relativně deštivém víkendu nabídne počasí v příštích dnech méně oblačnosti a teploty atakující hranici 30 stupňů Celsia. V druhé polovině týdne však přijde ochlazení, které přinese i hojné srážky. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Předpověď počasí na tento týdenVideo: Novinky

 
Článek

V úterý se začne oteplovat, byť ráno ještě bude chladné a teploty se dostanou pouze na osm až čtyři stupně. "Přes den již bude převládat jasno či polojasno s odpoledními maximy mezi 22 a 26 stupni," řekla Honsová.

Podobný charakter počasí bude převládat i ve středu, pouze v odpoledních hodinách se při zvětšené oblačnosti mohou objevit přeháňky či bouřky. Teploty se vyšplhají na 26 až 30 stupňů, ráno poklesnou na 12 až osm.

Letní teploty budou pokračovat i ve čtvrtek. Přítrž jim učiní až postupující fronta, která od západu přinese oblačnost a déšť. Před jejím příchodem budou odpolední maxima stále šplhat na 26 až 30 stupňů, ráno bude rtuť klesat na 14 až 10.

V pátek již bude dominovat zataženo s deštěm, což se odrazí i na poklesu teplot, které se dostanou pouze na 19 až 23 stupňů. "Přes tuto hranici se nedostanou ani o víkendu," dodala Honsová, podle níž by mělo i nadále převládat oblačno s přeháňkami.

Numerické modely však naznačují, že počátek školního roku by měl přinést opět slunečné počasí s vysokými teplotami.

Reklama

Výběr článků

Načítám