Hlavní obsah

Náměstek ministra životního prostředí tragicky zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O víkendu tragicky zemřel první náměstek ministra životního prostředí Jakub Kulíšek. Na ministerstvu byl zodpovědný za ekonomiku a politiku životního prostředí. Nešťastná událost se podle mluvčího resortu Matyáše Vitíka stala v neděli v Rakousku při sjíždění řeky. Kulíškovi bylo 31 let.

Foto: MŽP

Jakub Kulíšek

Článek

Rakouská agentura APA v pondělí informovala, že v neděli po poledni na řece Enže (Enns)  ve střední části Rakouska zahynul jedenatřicetiletý Čech, když zůstal pod vodou, poté co se s ním převrhla dvojkánoe. Podle agentury jel na lodi se svým kamarádem. Když se kolem poledne plavidlo převrhlo, strhl ho proud a on zůstal uvězněn pod hladinou u jednoho stromu. Zachránit se jej již nepodařilo. Neštěstí se událo na severu Štýrska u obce Gstatterboden.

Druhému muži se z lodi podařilo uniknout.

Přítok Dunaje Enže je 245 kilometrů dlouhý a pramení v části Alp Radstadtské Taury. Je jednou z nejoblíbenějších řek mezi vodáky, nejčastěji se sjíždí na raftech či zavřených lodích. Je na ní množství peřejí.

"Byl to rovný chlap"

"Jakub byl spolehlivý a pracovitý manažer. Měl před sebou velkou kariéru. Vážil jsem si ho a jeho odchod je pro nás všechny velkou lidskou ztrátou. Byl to rovný chlap," uvedl ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Kulíšek byl členem ODS. Ve funkci prvního náměstka na životním prostředí působil od loňského září, vystřídal Rut Bízkovou.

Předtím pracoval jako poradce ministra průmyslu a obchodu pro politiku hospodářské a sociální soudržnosti EU.

Vystudoval Vysokou školu finanční a správní, kde získal titul Ing. Veřejnou správu vystudoval na Cevro institutu a obor management a marketing zahraničního obchodu na Evropském polytechnickém institutu. Zabýval se strukturálními fondy a cestovním ruchem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám