Hlavní obsah

Klienti zkrachovalé cestovky Pradok se vrací do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zákazníci cestovní kanceláře Pradok, která v pátek oznámila ukončení činnosti, se vrací do Česka. Dnes a v neděli jich zpět dorazí většina ze zhruba 170 lidí, kteří se o krachu společnosti dozvěděli až na dovolené. Ostatní přiletí v průběhu týdne a o dalším víkendu. Informovala o tom v sobotu Generali Pojišťovna, jež návrat turistů zajišťuje.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Čeští turisté dokončí své dovolené v řádném termínu a poté se vrátí zpět do vlasti. Prvních šest klientů přiletělo již včera. Dalších 170 se bude vracet postupně počínaje dneškem. Poslední let je naplánován na 25. srpna," uvedl mluvčí Generali Jiří Cívka.

Turisté, které zastihl úpadek cestovní kanceláře Pradok na dovolené v Řecku a Turecku, mají zajištěné proplacení všech nákladů na ubytování a transferové služby. "Někteří hoteliéři totiž vyhrožovali, že vystěhují české občany. Díky rychlé reakci naší asistenční služby bylo toto riziko eliminováno a vzniklá situace by na klienty cestovky neměla mít žádný dopad," dodal Cívka.

Klienti CK, kteří na zaplacenou dovolenou neodcestovali, mohou vznést písemný nárok na pojistné plnění u asistenční služby. Cestovka o úpadku informovala na konci týdne. Jeho příčiny popsala jako kombinaci "situace v Řecku, bankovní krize i složité situace doma", kdy v době ekonomické krize přitvrdili obchodní partneři své platební podmínky.

Cestovní kancelář Pradok zahájila svoji činnost v srpnu roku 1990. V Česku letos oznámilo úpadek sedm cestovních kanceláří. Vedle Pradoku šlo o cestovní kanceláře Dolce Vita, Globaltour, BG Travel CK Asteri tour, CK Redgreentours a CK Filip.

Reklama

Výběr článků

Načítám