Hlavní obsah

Českou premiéru Batmana doprovodí bezpečnostní opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemská středeční půlnoční premiéra filmové novinky Temný rytíř povstal se v pražském kině Bio Oko neobejde bez bezpečnostních opatření. Nebudou však nijak drastická, provozovatelé kina si nepřipouštějí, že by se mohl opakovat incident z minulého týdne, kdy útočník v americkém Denveru při premiéře filmu zastřelil několik lidí.

Foto: Profimedia.cz

Postava Jokera z Batmanova příběhu

Článek

"Určitá bezpečnostní opatření, jejichž charakter nebudeme prozrazovat, děláme při každé premiéře," uvedl ředitel kina David Beránek. Dodal, že na bezpečnost budou dohlížet lidi z ochranky. "Nejsou vidět a jsou tu pravidelně. Jsou schopni zpacifikovat kohokoliv, i když na to, co se stalo v USA, by asi nestačili," řekl Beránek s tím, že si nepřipouští, že by se mohlo střílet i na české premiéře filmu.

Mnoho řetězců kin v Americe ale bezpečnostní opatření zpřísňuje. Zakazuje masky, dětské zbraně a velké tašky. V Biu Oko se v souvislosti s plánovanou premiérou nic podobného nechystá. Beránek dodal, že při středeční akci počítají i s komiksovým převlekem některých návštěvníků.

Střelba v kině při americké premiéře pokračování série filmů s Batmanem si vyžádala 12 obětí. Střelec James Holmes vraždy spáchal v neprůstřelné vestě a s plynovou maskou. Ze 17 zraněných, kteří zůstali hospitalizováni, je osm v kritickém stavu.

Batman a Hvězdné války se bez kostýmů neobejdou

Na půlnočních představeních jsou filmové kostýmy běžným jevem. Je tomu tak především u sci-fi a fantasy filmů, které mají několik dílů a diváci se s jejich postavami a příběhy během let ztotožňují. Organizátoři akce v Biu Oko na sociální síti Facebook slíbili, že nositele nejlepších masek ocení a slibují i zatím utajované překvapení.

Filmoví fanoušci na půlnoční premiéry docházejí v kostýmech pravidelně. Na filmy ze série Hvězdných válek si přinášeli světelné meče. Na Batmana se někteří údajně chystají s maketami zbraní, vyplývá z diskusí na sociálních sítích.

"Nějaké případné pietní akce, jaké se vzhledem k masakru ve Spojených státech konají ve světě, jsou na zvážení distributora filmu," dodal Beránek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám