Hlavní obsah

Hlučínskem burácela kolona veteránů, Prajzská rallye se konala už podesáté

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlučín

Kolona historických automobilů a motocyklů projela v sobotu při tradiční Prajzské rallye krajinou mezi Hlučínem a Opavou. Letošního desátého ročníku se zúčastnila více než stovka vozidel různých druhů i stáří. Majitelé veteránů vyjeli z Hlučína přes Píšť, polské Bienkowice a poté přes Chuchelnou, Bolatice, Kravaře a Velké Hoštice zpátky do cíle v Hlučíně.

Hlučínskem burácela kolona veteránů, Prajzská rallye se konala už podesátéVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

O titul nejrychlejšího vozu se nezávodilo, zato na trase měřící pětasedmdesát kilometrů čekaly účastníky různé úkoly na pěti průjezdních kontrolách.

"Například šroubování matek na šrouby, střelba ze vzduchovky, hlavolamy či zodpovězení otázek k historii vozidel," informoval zástupce pořadatelů Tomáš Barták.

Foto: Aleš Honus, Právo

Učastníci Prajzské rallye vyjeli od kulturního domu v Hlučíně a absolvovali 75 kilometrů Hlučínskem.

Akce, jejíž součástí byly i závody historických jízdních kol a závody dětí ve šlapacích autíčkách, vznikla před deseti lety díky místním nadšencům. Přehlídka dostala název podle slezské oblasti Prajzská, která je ohraničena Opavou, Ostravou a hranicemi s Polskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám