Hlavní obsah

Slunce bude hřát do čtvrtka, pak se ochladí a vrátí se sníh

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé počasí posledních dní bude kulminovat ve středu. Následně se ochladí a přijdou srážky, které budou minimálně ve vyšších polohách smíšené či sněhové. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pondělí bude na naše území proudit chladnější vzduch od severu. I nadále bude však převládat slunečné počasí s jasnou oblohou, nicméně odpolední maxima již nedosáhnou víkendových hodnot a budou se pohybovat mezi 12 a 16 stupni.

"Úterní ráno bude zřejmě nejchladnější z celého týdne, teploty budou kolísat mezi minus dvěma a dvěma stupni," uvedla Honsová. Opět bude převážně jasno či polojasno pouze v Moravskoslezském či Olomouckém kraji bude oblačnosti více. Odpoledne se teploty dostanou na 15 až 19 stupňů Celsia.

Ve středu se odpolední maxima dostanou na 16 až 20 stupňů. Stále bude převládat jasno či polojasno, pouze na severovýchodě území bude oblačnosti více a mohou se tam objevovat i přeháňky. Středeční ranní teploty poklesnou na pět až jeden stupeň.

Ve čtvrtek bude zpočátku dne ještě polojasno, následně začne přibývat oblačnosti  na oblačno až zataženo. Objeví se rovněž přeháňky či déšť. Odpolední maxima ještě setrvají na hodnotách mezi 14 a 18 stupni. Ranní zůstanou zhruba na hodnotách předchozího dne.

V pátek již bude převažovat zatažená obloha s přeháňkami, které mohou být od vyšších poloh sněhové či smíšené. Ranní teploty budou kolísat mezi dvěma a minus dvěma stupni, odpolední maxima vystoupají pouze na sedm až 11 stupňů.

Jak Honsová připomněla, sněhová nadílka na přelomu března a dubna či ještě později není ničím výjimečným ani v nížinách. "V roce 2001 napadly 14. dubna v pražské Ruzyni dva centimetry sněhu," připomněla s tím, že rozhodně nejde o ojedinělý exces.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám