Hlavní obsah

Švédové tvrdí, že koupání nahoře bez zvyšuje riziko anorexie

– STOCKHOLM

Švédky se loni začaly bouřit, když jim úředníci na veřejných bazénech zakázali koupání nahoře bez. Jenže úředníci z Enköpingu ženám letos opět nevyšli vstříc a zákaz potvrdili. Tentokrát své rozhodnutí hájí tvrzením, že koupání nahoře bez zvyšuje riziko vzniku anorexie u dívek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

„Věříme, že to může přispívat k anorexii, existuje tady pro to riziko,“ uvedl jeden z členů komise pro deník Expressen.

„Domníváme se, že koupání nahoře bez přispívá k přílišnému zabývání se lidským tělem a to je něco, k čemu radnice nechce přispívat,“ uvedla šéfka rekreačního výboru z Enköpingu Monica Hällgrenová.

Radnice zamítla žádost skupiny žen k povolení pro koupání nahoře bez již loni na podzim. Teď na jaře se ozval naopak muž, jemuž vadilo, že ženy svá prsa skrývají, zatímco příslušníci jeho pohlaví nikoli. Radnice ale zákaz opět potvrdila.

Ve Švédsku se na zmíněné téma hodně diskutuje od loňského podzimu, kdy se několik dívek v Uppsale promenovalo na bazéně bez svrchního dílu plavek. Jejich počínání vyvolalo vášnivou diskuzi o diskriminaci žen i ohrožování mravní výchovy.

Reklama

Související témata:

Související články

Spice Girls? Reklama na anorexii

Zatímco dosud byla Victoria Beckhamová za své vyzáblé tělo pod neustálou palbou kritiky, vedle Geri Halliwellové je teď úplná tlusťoška. Ginger Spice totiž...

Výběr článků

Načítám