Hlavní obsah

Když má láska negativní dopady na pleť

Novinky, ema

Ničí vám vztah pokožku? Dost možná ano. Večerní drinky, přespávání u druhých a dokonce i líbání mohou na pokožce způsobit doslova katastrofu.

Foto: Profimedia.cz

O pokožku je třeba se starat za všech okolností. Může ji podráždit nedostatečné čištění, i několikadenní strniště.

Článek

Podle expertky na péči o pleť Victorie Beckettové mají počátky vztahu na pokožku řadu velmi negativních dopadů. Ty se mohou projevit například v podobě pupínků či předčasného stárnutí. I proto pro Daily Mail sestavila několik nejčastějších věcí, které pleti škodí, ale i tipů, jak se jim pokud možno vyhnout.

Líbání

Ačkoliv jde nepochybně o jedno z nejintimnějších sdělení náklonnosti, Victorie Beckettová upozorňuje, že líbání zvyšuje výskyt slin na povrchu rtů, což může vést k jejich popraskání a vysoušení. I proto je vhodné mít stále při ruce balzám či jelení lůj, aby se předešlo vysušování a popraskání rtů.

„Dnes jsou hodně moderní vousy a plnovousy, bohužel ale líbání s někým, kdo má pár dní rostlé strniště, může rtům způsobit podráždění a rozpraskat je.“ Jako obrana proti zarudnutí a podráždění pokožky ze strniště slouží výživné hydratační krémy, nebo prosba pro partnera, aby se vždy holil do hladka.

Přespávání

Pobyt mimo domov, přesněji řečeno přespávání někde, kde nemáte své kosmetické vychytávky, má také svá úskalí. Většina žen takovou akci řeší jednorázovými kosmetickými ubrousky, které ale mohou v dlouhodobém horizontu napáchat více škody než užitku.

„Kosmetické vlhčené ubrousky totiž ne vždy účinně pokožku vyčistí, někdy dokonce jen rozmažou nečistoty a bakterie kolem a zatlačují toxiny hlouběji do povrchu kůže,“ vysvětluje odbornice.

Doporučuje všem ženám, aby vždy vzaly v potaz možnost, že by večer nemusely skončit ve své ložnici. Pro tyto případy by měly být vybaveny hluboce čisticím obličejovým přípravkem a hydratačním nočním krémem, aby se vyvarovaly problémů s pletí.

Stres

I poklidné vztahy mohou být někdy stresující. Někdy člověka trápí například rozdělování času mezi rodinu, přátele a drahou polovičku. I to si může na pleti vybrat svou daň.

Lidé, kteří jsou více náchylní ke stresu, mají často problémy s nejrůznějšími typy kožního onemocnění, akné, ekzémy, ale i lupénkou. Z tohoto důvodu je moc důležité, aby člověk o svých problémech věděl, a jakmile se objeví náznak jakékoli pochybnosti, hned začal jednat a začal používat speciální prostředky pro to určené.

Večerní rande

Zamilované páry si užívají večerní procházky a výjimkou nejsou ani okamžiky, kdy se spontánně rozhodnou, že se občerství, a to například formou fast foodu. Takové vybočení z diety ale může být pro pokožku také velmi zásadní.

„Pokud normálně dodržujete základy zdravého životního stylu a nárazově si dáte jídlo s vysokým obsahem tuku, ten se může nahromadit na povrchu pokožky, což vede k vyššímu výskytu pupínků. Skvělým pomocníkem pro tyto případy je používání kvalitního peelingu, který zabraňuje tvorbě tohoto typu mazu a odstraňuje odumřelé buňky. Díky němu vypadá pokožka jasnější a zářivější,“ říká Victoria Beckettová.

Nedostatek času na sebe

Téměř každý, kdo se čerstvě zamiluje, věnuje každou svou volnou chvilku osobě svého srdce a tak trochu zanedbává sám sebe. V případě žen jde většinou o snahu být pořád krásná, tedy převážně fakt, že svou pokožku téměř nenechají odpočinout od make-upu.

Odbornice radí, pokud si dámy chtějí zachovat zdravý vzhled pleti, alespoň jednou týdně by se měly kosmetické taštičce se šminky obloukem vyhnout.

„Ve dnech, kdy se nenamalujete, je ideální na obličej nanést masku, která pomáhá vytáhnout toxiny z kůže. Pleť si tak dobije baterky,“ uzavírá kosmetička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám