Hlavní obsah

Její geometricky zdobené koláče obdivuje celý svět, ona sama nemá ráda sladké

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se jednatřicetiletá Američanka Lauren Ko přestěhovala před dvěma lety do Seattlu, ani ve snu by ji nenapadlo, že se z jejího pečícího koníčku stane její nová práce. Přesto se to stalo – její originální geometrické koláče se staly hitem doslova přes noc. Sama přitom sladké nemusí.

Foto: Profimedia.cz

Každý vyrobený kus je jiný.

Článek

Pro Lauren Ko bylo pečení vždy jen zábavou. Vše se ale změnilo, když se svými výtvory začala chlubit na Instagramu. Její originální zdobení pomocí geometrických tvarů se totiž okamžitě stalo hitem, a když její fotky sdílel i úspěšný instagramový profil pro architekty, z Lauren se přes noc stala hvězda.

Foto: Profimedia.cz

Lauren Ko

Lauren se netají tím, že hlavní inspiraci pro své výtvory hledá právě v architektuře. Její koláče proto často tvoří nejrůznější opakující se geometrické obrazce složené zejména z ovoce a tenkých plátků těsta.

„Konečný výsledek je pro mě vždycky překvapením. Snažím se nad tím příliš nepřemýšlet a neplánovat. Inspiruji se pak pokaždé tím, co mám zrovna k dispozici, a to se pak snažím poskládat do různých obrazců,” říká Lauren pro deník The Seattle Times.

Touha po neustálém experimentování vedla Lauren k tomu, že dala výpověď ve své klasické práci a začala se naplno věnovat pečení a zdobení koláčů. Neplánuje je ale prodávat, rozhodla se pro jiný byznys – nabízí workshopy, ve kterých učí, jak koláče zdobit.

Její příběh by se mohl jevit jako pohádka. Nic ale není tak sladké, jak vypadá. Lauren totiž přiznává, že ona ani její muž nejsou zrovna milovníci sladkého.

„Je to tak trochu ironie, ale většinu svých výtvorů rozdám, protože doma to ani jeden z nás příliš nemusí. Daleko větší oblibě se proto těší slané koláče, ty ale nevypadají tak pěkně,” dodává Lauren.

Foto: Profimedia.cz

Zdobení je velmi precizní.

Foto: Profimedia.cz

Ke zdobení používá různé druhy ovoce.

Mohlo by vás zajímat na Proženy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám