Hlavní obsah

I bez nohou se stala modelkou. A to už v sedmi letech

Novinky, lin

Dnes devítileté Daisy-May Demetreové museli lékaři amputovat obě nohy kvůli vrozené vadě již v 18 měsících. Díky moderním protézám vede ale téměř plnohodnotný život, a dokonce se stala úspěšnou modelkou. Minulý týden se prošla i v rámci pařížského týdne módy po mole v samém nitru Eiffelovy věže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Devítiletá dívka, které amputovali obě nohy, předváděla na pařížském týdnu módyVideo: Reuters

 
Článek

Angličanka Daisy-May Demetreová se narodila s vrozenou vadou končetin zvanou fibulární hemimelie. Kvůli tomu se jí nevyvinula ani jedna noha správně. V jednom chodidle jí chyběly kosti, druhé chodidlo zas bylo kratší. Kvůli tomu se lékaři rozhodli dívce obě nohy amputovat pod koleny, aby se díky protetickým nohám mohla naučit správně chodit.

I přes obtížný start do života se dívka se svým osudem vyrovnala obdivuhodně a rozhodla se stát modelkou. To se jí podařilo již v sedmi letech. V současnosti, o dva roky později, předváděla dokonce v rámci prestižního pařížského týdne módy přehlídku dětského oblečení značky Lulu et Gigi uvnitř Eiffelovy věže.

„Nechám si udělat vlasy, potom make-up, obléknu si šaty a prostě jdu,“ řekla rozhodně Daisy-May pro Reuters. Pařížská přehlídka pro ni přitom zdaleka nebyla první. Po mole se prošla už i v jiných módních metropolích, jako je Londýn či New York.

„Je pro mě neuvěřitelným zdrojem inspirace a vnitřní síly. Když se narodila, sklouzl jsem k alkoholu a hazardu, protože jsem byl vyděšený z jejího zdravotního postižení a toho, jaký život má před sebou. Díky své energii a neuvěřitelné píli mi ale ukázala cestu a já slíbil, že jí pomohu se stát čímkoliv, čím bude chtít. Je pro mě neuvěřitelným darem,“ uvedl otec mladé slečny Alex Demetre.

Nahlédněte do šatníku andělské modelky Rosie Huntington-Whiteleyové

Styl

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám