Hlavní obsah

Žena povije již šestá trojčata

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KAHTA

Mnohé manželské a partnerské páry, které se již léta marně snaží o zplození potomka, mají Fatmě Saygiové jistě co závidět. Osmadvacetiletá obyvatelka z jihotureckého města Kahta v provincii Adiyaman totiž již pošesté během osmi let otěhotněla. Při každém ze svých předchozích porodů přivedla navíc na svět trojčata.

Foto: Petr Mráček

Jiří Kučerovský, Bára Falgeová a Tomáš Klus s Platinovou deskou za album Racek

Článek

Saygiová nyní vychovává svých patnáct dětí a brzy jí přibudou další tři ratolesti. Lékaři ze ženy, která rodí samá trojčata, neskrývají zděšení. Vyplašená je rovněž samotná Fatma s manželem, neboť neví, jak manželé zabezpečí početnou rodinu především po finanční stránce.

O tolik dětí nestáli

"Stěží pro děti sháníme alespoň suchý chléb," svěřila se novinářům budoucí rodička, která ale svůj osud chápe jako boží trest. Fatmin manžel se přiznal, že by se spokojil s menším počtem svých potomků: "O tolik dětí jsme skutečně nestáli," potvrzuje její životní druh. "Nechápeme, proč se Bůh rozhodl obdařit jimi právě nás."

Potomstva se nevzdají

Saygiovi bydlí v jedné z nejchudších čtvrtí, kde panují neutěšené podmínky. Celá rodina se tísní v dvoupokojové chatrči, která po stránce hygienické není vůbec vybavena. Stačí, aby jediný ze synů nebo dcer zaplakali, a ostatní se k němu okamžitě připojí. "Nevíme přitom, zda jsou nemocní nebo pouze pláčí hlady," zoufají si jejich rodiče.

Ani jednoho z nich by se přitom nevzdali za žádnou cenu. Možná i kvůli tomu, že v nich vidí své jediné bohatství. Nicméně ve skrytu duše stále věří, že jejich mimořádná situace osloví nejen vládní kruhy, ale také majetnější lidi, kteří by jim mohli podat pomocnou ruku.

Reklama

Výběr článků

Načítám