Hlavní obsah

Zájem o erotické pomůcky roste, letos za ně Češi utratí 1,3 miliardy korun

Novinky, das

Ačkoliv mnohé klasické sex shopy čelí odlivu zákazníků, celkový zájem o nákup erotického zboží v ČR roste. Je to dáno zejména mohutným nárůstem nákupů erotických pomůcek přes internet. Lidé tak upřednostňují anonymitu.

Foto: Profimedia.cz

Největší zájem mají lidé o klasický sortiment.

Článek

Největší zájem mají lidé o klasický sortiment. „Jde zejména o vibrátory, pouta, kroužky na penis, nafukovací panny či Venušiny kuličky. Při dobré ceně se prodávají po stovkách kusů,“ popisuje David Antić, mluvčí Asociace portálů hromadného nakupování.

Nejsilnějším obdobím pro prodejce erotického zboží je předvánoční čas, což je dáno jednak nákupem vánočních dárků, ale i prodlužováním večerů.

„Lidé nemají tolik prostoru k cestování, jsou spíše doma, a tak hledají nové podněty k ozvláštnění svého sexuálního života. Prodeji erotických pomůcek navíc napomáhá i finanční krize. Sex je zkrátka jedním z nejlepších léků proti stresu či dlouhým dnům bez pracovního vytížení,“ dodává Antić.

Obliba erotických pomůcek roste i v zahraničí. Podle dostupných údajů lidé na celém světě utratí za erotické pomůcky v přepočtu okolo 170 miliard korun ročně. Do roku 2020 by se pak tato suma měla zvýšit na 1,3 biliónu korun ročně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám