Hlavní obsah

Vůně potu prozradí, zda žena muže přitahuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak žena pozná, že svého vyvoleného přitahuje? Stačí jen nastražit čichové buňky. Zájem muže o protějšek prý prozradí jedinečná vůně potu, kterou ženy dokáží rozpoznat. Informoval o tom server Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Žena prý podvědomě pozná, zda o ní muž jeví zájem.

Článek

Pach mužského potu se liší podle toho, v jakém rozpoložení se dotyčný zrovna nachází. Muži, kteří jsou ženou přitahováni, začnou namísto normálního potu produkovat pot "sexuální". V rámci studie, kterou vede doktorka Denise Chenová, asistentka profesora psychologie na Rice University v Texasu, pak odborníci zjišťovali, zda jsou ženy schopny tento rozdíl v mužské vůni rozpoznat.

Vybranou skupinu mužů vědci požádali, aby sledovala dvacetiminutové vzdělávací video a odebrali jim vzorek normálního potu. Poté promítli mužům dvacetiminutový erotický snímek a získali tak vzorky potu sexuálního. Vzorky zachytili na polyesterové podložky, které pak předložili devatenácti ženám ve věku dvaceti let.

Zatímco účastnice výzkumu "očichávaly" podložky, odborníci zkoumali jejich mozkové reakce. Výsledek studie je pozoruhodný. Přestože samy ženy podle svých slov žádný rozdíl mezi oběma druhy potu necítily, jejich mozek rozdíl bezpečně rozpoznal. 

Doktorka Chenová tvrdí, že vzorky sexuálního potu určité části mozku doslova "rozzářily". Dodala, že mozek ženy je tedy stoprocentně schopen rozpoznat v pachu muže, že se o ni zajímá. Chenová a její kolegové nyní mají v úmyslu rozšířit jejich výzkum a zjistit, jak vůně potu ovlivní chování muže a ženy k sobě navzájem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám