Hlavní obsah

V Itálii otevřeli parkoviště pro zamilované

ŘÍM

Všechny cesty sice podle starého přísloví mohou vést do Říma, cesty italských zamilovaných ale teď asi povedou spíš do toskánského městečka Vinci. Místní radnice tam totiž zprovoznila vůbec první italské parkoviště pro zamilované, kde budou zaručeně mimo dozor bedlivých očí matky.

Foto: Štefánikova hvězdárna

Ilustrační foto ze Štefánikovy hvězdárny v Praze

Článek

Vinci zatím bylo spojováno především se skutečností, že se zde narodil proslavený renesanční umělec Leonardo da Vinci - teď tedy existuje další důvod, proč sem zamířit, míní agentura Reuters. Nové zařízení je natolik dokonalé, že osvětlení ozařuje parkovací plochu jen velmi decentně a kromě toho zde jsou odpadkové koše na použité prezervativy. Radnice dokonce zvažuje, zda by zde neměla nainstalovat i automaty na prodej kondomů.

"Jen jsme uznali, že mladí lidé se mají rádi a že se také milují," konstatuje starosta městečka Giancarlo Faenzi. "Pokud na to člověk nepřistoupí, tak jen zavírá oči před skutečností," dodává.

Faktem je, že v Itálii hrají v milostném životě místní mládeže zadní sedadla automobilu poměrně zásadní úlohu. Dokonce italský premiér Silvio Berlusconi nedávno zavzpomínal na to, že "mnozí z nás poprvé políbili svou dívku ve Fiatu 500" - což bylo nevídaně malé, ale velmi oblíbené autíčko Itálie 60. let.

Italové také s narážkou na staroindickou učebnici milování Kámasútru hovoří o sexu v automobilu jako o "car-ma sutra".

Zajímavé je, že v poměrně důsledně katolické Itálii se na sex v autě nehledí jako na protizákonnou činnost, pokud ovšem jsou okénka zakrytá.

Horší je to ale, když se páreček před zvědavýma očima zapomene v autě ukrýt - jak se to minulý měsíc stalo 85letému milovníkovi a jeho 74leté přítelkyni. Za soulož v autě zaparkovaném v parku poblíž školy dostali dvouměsíční podmínku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám