Hlavní obsah

Sex v horku může ohrozit zdraví

Právo, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Lidé si užívají letního slunce na koupalištích, spotřeba zmrzliny rapidně vzrůstá, stejně jako roste i chuť na sex. Jakmile však rtuť na teploměru překročí třicítku, začnou lékaři bít na poplach a doporučují v horku na sex raději zapomenout.

Foto: Barbora Dobiášová

Prehistorické pekari

Článek

Z průzkumu časopisu Men´s Health vyplynulo, že v horkém počasí se u mužů chuť na milování zvyšuje o 28 procent, ženy jsou náruživější o 21 procent.

Erotika výměnou za zdraví

"Se stoupajícími teplotami sice roste sexuální touha, stejně tak ale i riziko na erotické chvilky doplatit zdravím," uvedl profesor Norbert Bachl z vídeňského Institutu sportovní medicíny.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Jste v létě vášnivější?

Zpátky by se podle lékařů měli držet zejména lidé s kardiovaskulárními problémy, popřípadě se spokojit s pasivní rolí. Během milostného aktu je riziko srdečního infarktu oproti normální situaci podstatně vyšší.

Profesor Baschl proto milencům radí odložit sladké chvilky na noc, kdy je vzduch chladnější. Ovšem ani tehdy se prý nemá nic přehánět.

Anketa

Jste v létě vášnivější?
Ano
61,4 %
Ne
19 %
Nedokáži to posoudit
19,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 884 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám