Hlavní obsah

Sex na pláži je sice příjemná, ale mnohdy drahá záležitost

BERLÍN

Plánujete-li o nadcházející letní dovolené, že si s partnerem či partnerkou tajně užijete trochu sexu i na písečné mořské pláži, vystavujete se značnému riziku: ve většině evropských zemí je sex na pláži trestný. Vyplývá to z přehledu, který zveřejnil německý deník Bild.

Foto: Soňa Kurková

Místní vzorky vín

Článek

Podle listu různé průzkumy prozrazují, že by se až polovina milenců alespoň jednou v životě ráda pomilovala na písečné pláži u moře.

Ve Španělsku a Portugalsku, kam míří každoročně miliony turistů, se milování na pláži velmi přísně hlídá. Hříšníci musejí ve Španělsku počítat s pokutou až do výše osmi tisíc eur, v Portugalsku jim za podobný čin hrozí dokonce trest odnětí svobody až do jednoho roku. Zákony jsou sice přísné, ale praxe ukazuje, že místní policie je daleko tolerantnější a případné prohřešky na pláži většinou jakoby vůbec nevidí.

V Chorvatsku, které je nejčastějším cílem dovolené desetitisíců Čechů, lze sexuální hrátky na pláži trestat pokutou od 25 do 150 eur a v "těžších případech" i odnětím svobody do 30 dnů. Tresty jsou ale i zde zcela výjimečné. Místní obyvatelé i policie raději nic nevidí, vždyť i to je v zájmu lepších obchodů.

Poměrně přísné jsou i italské předpisy. Peněžité tresty mohou být od 30 do 300 eur a odnětí svobody až na 24 měsíců. Praxe je ale rovněž jiná.

Překvapivě tolerantní jsou v tomto směru turecké zákony. Milence tu je třeba trestat, až když "se zcela zapomenou" a chovají se "krajně eroticky". Co lze chápat pod pojmem "krajně eroticky" však zákon nevysvětluje. Pokuty ale i zde existují, a to od 50 do 200 eur. V horších případech je za milování vězení od 15 dnů do dvou měsíců.

V Bulharsku jsou zákony velmi tolerantní. Tresty prakticky neexistují a muži nebo ženy zákona mají za povinnost jen domluvit přistiženým milencům, že podobnou činnost by měli provozovat úplně jinde, a ne na pláži.

Na druhé straně ani samotné Německo není v této otázce příliš liberální. Páry milující se na pláži mohou být potrestány odnětím svobody až do jednoho roku, píše Bild.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexuální znaky a symboly

Možná si ještě vzpomínáte na starý vtip, ve kterém manželka vysokého stranického funkcionáře oznamuje na gynekologii, že musí i šestkrát denně umývat pánské...

Výběr článků

Načítám