Hlavní obsah

Proč jsou některé ženy stále bez partnera

Novinky, bok

Na nedostatek potenciálních partnerů si ženy rozhodně nemohou stěžovat. Stačí se jen porozhlédnout kolem sebe. I tak ale některé stále zůstávají svobodné a nezadané. Čím to je, jsou příliš vybíravé?

Foto: Profimedia.cz

Nalezení toho pravého partnera pro život je třeba někdy trošku pomoci.

Článek

Otázky ohledně vztahů nemusí být ze strany okolí míněny nijak zle. Když se ale i v dobrém zeptáte nezadané ženy, proč ještě nemá stálého partnera, děti atd., jde o téma, které je i v dnešní době tak trochu tabu.

Částečné odpovědi na to může dát přehled několika nejčastějších důvodů, které uveřejnil server Cleo. Ty byly sestavovány na základě mnohaletých zkušeností odborníků na vztahy.

Špatná volba

Někdy může být na vině vlastní zkušenost. Pokud otec ženy býval tak trochu „do větru” a nebylo na něj z rodinného hlediska příliš spolehnutí, může se i taková nepříjemná zkušenost promítnout do volby partnera.

Ledabylý styl, hrubější výrazy a určitá osobitá jiskra může být sice krásně svůdná, ale značí v mnoha směrech to samé. Takoví muži nemají tendenci usadit se v trvalejším vztahu, natož zakládat rodinu.

I tak jsou ale ženy „gangstery a zloduchy” přitahovány. „Ženské tělo při pohledu na takového svalnatého 'hrubiána' jednoduše z ovulačního hlediska křičí na plné obrátky. Je pro ně naprosto neodolatelný, vše ostatní je vedlejší,” vysvětluje jedna z citací v rámci studie, kterou provedli členové University of Texas v San Antoniu.

Příliš vybíravá

Je pravda, že každá žena má nastaveny určité požadavky, které by měl její partner splňovat. Na tom není nic špatného, jde jen o to, aby byly reálné. Pokud jsou hranice stanoveny např. podle nějakého filmového idolu, pak takové body splní jen málokterý obyčejný smrtelník.

Požadavky se mění i s přibývajícím věkem. Jak uvedl server Match.com, ve dvaceti letech je pro ženu nejdůležitější vzhled, případně jak bude muž vycházet s ženinými přáteli. Kolem třicítky se dostává do popředí především sexuální spokojenost a také ambice. Takže všichni ti ne zrovna krásní, ale zato spolehliví a rozumní muži mají stále dobré vyhlídky.

Ten pravý někde čeká

Aby žena potkala toho vysněného partnera, je tomu třeba i vyjít vstříc. Pokud nechce muže, který bude každý večer vysedávat v hospodě u piva, neměla by se po něm ohlížet v podobných zařízeních. Je třeba větší rozhled. Někdy stačí se přihlásit do nějakého zajímavého kurzu, zkusit nový sport atd.

Chodit mezi lidi

K seznamování všeobecně je potřeba chodit do společnosti, a ne vysedávat každý večer doma. Nejde o to trávit každý večer někde v klubu, ale občas si vyjít s přáteli třeba do kina nebo na koncert. Podle výsledků Stanfordské univerzity v Kalifornii se 32 procent párů seznámilo prostřednictvím svých přátel. Ať je to jak chce, společenský kontakt je důležitý, jedině tak je větší šance najít toho pravého.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak proměnit přátelství v lásku

Na obzoru se objevil nový muž, který upoutal vaši pozornost. Líbí se vám, nejspíš i vy jemu, začne hezké přátelství. Co ale dělat, když chcete, aby přátelský...

Mužské přednosti, které každá žena ocení

K tomu, aby muž zaujal ženu svých snů, je zapotřebí trocha snahy a možná i štěstí. Někdy se ale může snažit sebevíc, a výsledek žádný. Mohou ale naopak nastat...

Výběr článků

Načítám