Hlavní obsah

Policisté donutili milence ke svatbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DHÁKA

Bangladéšská policie donutila ke sňatku milence, kteří si předtím dávali tajnou schůzku v jednom hotelu. Tam se v knize hostů zapsali jako manželé, aby se v přísně puritánské zemi mohli společně vůbec ubytovat.

Foto: Robert Rohál

Populární slovenská zpěvačka Marcela Laiferová.

Článek

Policisté zasáhli z podnětu anonymního udání. Podle bangladéšského listu Independent Daily tak po následné razii v hotelu zadrželi smolný pár, Mominura Rahmána Čovdhuryho a jeho přítelkyni Šefali Khatun Shelleyovou.

Na policejní stanici pak službu konající důstojník Čovdhurymu sdělil, že když si nevezme Shelleyovou za manželku, bude obviněn ze znásilnění. Mladík se svatbou podle informací internetové stránky Sky New nakonec souhlasil. Souhlasili i rodiče obou snoubenců a milenci si řekli ano přímo na policejním okrsku.

Konzervativní Bangladéš s převážně muslimským obyvatelstvem si zakládá na tradici předem domluvených svateb a nesezdaný pár nemá většinou moc šancí se předem nějak blíže poznat, natož být spolu o samotě. Rodinné gardedámy z něj totiž nespustí oči. Stejně tak se rozumí samo sebou, že pokud se v hotelu zapisuje muž se ženou, jedná se o manžele.

Související témata:

Výběr článků

Načítám