Hlavní obsah

Po čem ženy touží? Vzít si bohatého muže a zůstat s dětmi doma

Novinky, das

Přestože některé ženy touží po vlastní kariéře a finanční nezávislosti na partnerovi, většina by upřednostnila bohatého partnera, který by jim umožnil zůstat doma s dětmi. Potvrdil to nejnovější britský průzkum uveřejněný v deníku Daily Mail, který měl potvrdit, jak moc se změnil pohled na hledání partnera od roku 1940.

Foto: Profimedia.cz

Většina žen by se raději věnovala rodině než kariéře, pokud by jim to finanční situace dovolila.

Článek

Zatímco pro ženy v roce 1940 bylo velmi důležité vzdělání partnera a až poté jeho finanční zázemí, dnes je tomu právě naopak. Pro ženy je mnohem důležitější, aby muž vydělával víc než ony a dokázal rodinu finančně zajistit.

Tyto výsledky jsou pro většinu odborníků více než překvapivé. S ohledem na několik desítek let trvající kampaň za rovnoprávnost žen i mužů se jim ani nelze divit.

Z výsledků průzkumu doktorky Catherine Hakimové z London School of Economics tedy vyplynulo, že 64 % žen si hledá partnera, který vydělává víc než ony a  69 % žen si dokonce přeje zůstat doma s dětmi, pokud jim to finanční situace dovolí. Jen 19 % žen touží po vyšším vzdělání muže, než je jejich, zatímco většina hledá stejně vysoký intelekt.

Doktorka Hakimová tak výsledky průzkumu upozorňuje na to, že jen skutečně málo žen touží po vysokých manažerských pozicích a je zbytečné firmy nutit, aby při výběru lidí do vysokých funkcí upřednostňovaly ženy.

Odpůrci doktorky Hakimové ale upozorňují i na to, že ne každá žena může ve skutečnosti volit mezi kariérou a rodinou, protože si to jednoduše nemůže finančně dovolit, a proto upřednostňování žen ve vysokých pozicích má svá opodstatnění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám