Hlavní obsah

Orgasmus má stejné účinky jako heroin

ČTK, sky, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NIZOZEMÍ

Osoby toužící po nejvyšším pocitu opojení nemusí hned sahat po škodlivých drogách. Stejného výsledku lze totiž dosáhnout i díky orgasmu.

Foto: MP Karviná
Článek

Orgasmus má prý na mozek stejný účinek jako heroin. Alespoň to tvrdí odborníci z univerzity v nizozemském Groningenu zabývající se sexuálními problémy, kteří snímali mozkovou činnost souložících párů.

Naprogramovaný sex musel být nacvičen

Zas tak jednoduché to však dobrovolníci neměli: milovat se museli přesně sedm minut a nesměli při tom ani jednou pohnout hlavou.

Experti je však na tuto podmínku předem upozornili a kladli jim na srdce, aby doma pečlivě trénovali. "Všichni uspěli," pochválil je profesor Mark Holsteg v deníku De Telegraaf. "Pro muže nebyl dokonce ani problém těch sedm minut vydržet," dodal.

Studie podle Holstega bude důležitá při vývoji léku, který by pomohl lidem se sexuálními problémy psychického charakteru, podobně jako viagra překonává problémy fyzické.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex působí bolest hlavy

"Nezlob se, bolí mě hlava," je snad nejotřepanější výmluvou všech těch, kteří se chtějí vyhnout pohlavnímu styku. Méně známým faktem ale asi je, že bolení...

Z orgasmu bolí hlava

Na bolest hlavy si stěžují nejen ti, jimž se při milostných hrátkách nedostalo požehnání orgasmu, ale údajně i šťastlivci, kteří si ho vychutnávají. Podle...

Výběr článků

Načítám