Hlavní obsah

Největší šanci na další schůzku mají ženy v červené a muži v šedé

Lámete si hlavu, jaké oblečení si vzít na první rande, aby vám slušelo a zároveň abyste se v něm cítili přirozeně a pohodlně? Vaše rozhodnutí možná ovlivní nová studie, která tvrdí, že partnerovo rozhodnutí na další schůzku lze ovlivnit i barvou oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Pokud chtějí ženy na první schůzce udělat dobrý dojem, měly by volit červenou barvu šatů.

Článek

Nový výzkum mezi dvanácti stovkami žen a stejným počtem mužů poukazuje na fakt, že styl oblečení a jeho barvu si z první schůzky pamatuje devět lidí z deseti. A pro šest z deseti žen a sedm z deseti mužů bylo oblečení významným faktorem při utváření dojmu na prvním rande.

Takže pokud vám na vztahu záleží a partnera byste chtěli znovu určitě potkat, pak rozhodně neoblékejte nic žlutého. Pokud tak učiníte, zřejmě se další schůzky už nedočkáte. Vedle toho mají ženy v červených šatech a muži v šedých, největší šance na to, aby se potkali na další schůzce. 38 procent žen a 27 procent mužů by negativně ovlivnilo, kdyby partner na první rande zvolil oblečení v jejich neoblíbené barvě.

Muže svede červená

Foto: Archiv firem

Červená halenka, Lindex 699 Kč. 2. Romantické šaty áčkového střihu, H&M 1299 Kč. 3. Svetr ze 100% kašmíru, F&F 1499 Kč.

Pět barev, v nichž jsou ženy nejpřitažlivější na prvním rande:
1. Červená (27 procent)
2. Modrá (19 procent)
3. Zelená (14 procent)
4. Černá (11 procent)
5. Fialová (8 procent)

Muži nejhůře vnímají partnerky právě ve žluté a hnědé, zatímco ženy shledávají muže odpudivými také ve žluté a navíc v růžové. Studie také radí, že dobrý dojem udělají dámy v červené či modré a muži v šedé nebo černé. Tyto barvy jsou totiž nejvíce líbivé, a tím pádem i zvyšují šance na další společné chvíle.

„Ačkoli může být poněkud povrchní považovat výběr barvy za významný faktor pro šanci na druhé rande, skutečností je, že jako lidé haló efektu podléháme a na prvním rande si velmi rychle vytváříme předsudky už podle vizáže,“ uvedl pro Daily Mail George Charles ze společnosti VoucherCodesPro.co.uk, která průzkum provedla.

Muži zabodují v šedé

Foto: Archiv firem

1. Šedé sako, Zara 1999 Kč. 2. Svetr přes hlavu se zapínáním, H&M 799 Kč. 3. Košile s motivem listů, New Yorker 529 Kč.

Pět barev, v nichž jsou muži nejpřitažlivější na prvním rande:
1. Šedá (24 procent)
2. Černá (22 procent)
3. Modrá (16 procent)
4. Zelená (8 procent)
5. Bílá (7 procent)

Reklama

Související témata:

Související články

Líbáním lze odhalit partnera pro život

Překotný objev učinili vědci z Oxfordské Univerzity. Tvrdí, že pouhopouhé líbání může pomoci ženám najít si ideálního partnera pro život. Údajně dokážeme už...

Jak se chovat na prvním rande

Pozvání na první schůzku s někým, koho shledáme atraktivním, je pro většinu z nás velmi stresující záležitostí. Jestliže vám na prvním rande záleží, bylo by...

Výběr článků

Načítám