Hlavní obsah

Návod, jak si podle odborníků užít nejlepší sex na dovolené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K létu neodmyslitelně patří dovolená. Neustálá přítomnost partnera, příjemná atmosféra i dostatek odpočinku pravděpodobně způsobí, že váš sexuální apetit poroste závratnou rychlostí. Odborníci proto přinášejí několik tipů, díky kterým zažijete nejlepší sex na dovolené.

Foto: Profimedia.cz

K dovolené patří touha po změně a experimentování.

Článek

Ve svém životě zažijete nespočet druhů sexu. Od romantického až po usmiřovací nebo divoký. Samostatnou kategorií je sex na dovolené, který se vymyká všem zajetým standardům.

Není divu, dovolenou vnímáme jako čas, kdy nejsme ve stresu nebo pod pracovním tlakem, a zároveň se můžeme naplno věnovat partnerovi. „Porušení vaší každodenní rutiny může zažehnout plamínek vášně,“ potvrzuje sexuoložka Jess O‘Reillyová a dodává, že na dovolené mnoho párů zkouší nové věci.

„Vaše zábrany během cestování mají tendenci klesat, a tak se můžete více otevřít sexuálním novinkám,“ vysvětluje. Experimentování navíc může posílit vaše partnerské pouto.

Podle sexuální terapeutky Emily Jameaové je rozdíl mezi domácím a dovolenkovým sexem právě v míře stresu. „Částečným problémem, proč lidé nemají doma sex, je skutečnost, že nejsou odděleni od každodenních stresorů. Naopak na dovolené jsou uvolnění, díky čemuž mají náladu na sex, navíc mohou snáze dosáhnout orgasmu,“ říká Jameaová pro Woman‘s Health.

Pěkné zážitky jako recept na lepší sex

Vztahy a sex

Na druhou stranu platí, že pokud chcete zažít dokonalý dovolenkový sex, měli byste mu jít s partnerem naproti. Jess O‘Reillyová a Emily Jameaová proto připravily čtyři body, které maximalizují váš sexuální zážitek na dovolené.

1. Uvolněte se

Ruku na srdce, první den dovolené se rozhodně nenese ve znamení relaxace. Náročný let, únava z cesty nebo dlouhé čekání na recepci hotelu způsobí, že se málokdo cítí ve své kůži. Pokud tedy první den nemáte na sex ani pomyšlení, netlačte na sebe.

„V první řadě se potřebujete uvolnit. Pamatujte, že stres ve vás mohl aktivovat reakci boje nebo útěku. Jakmile se ale ponoříte do hluboké relaxace, touha po sexu přijde sama,“ radí sexuoložka O‘Reillyová.

Nezbývá nic jiného než si první hodiny dovolené užít na lehátku s knihou v ruce.

2. Používejte lubrikant

Ano, je pravděpodobné, že na dovolené nebudete mít problém se vzrušením. Přesto sexuoložka doporučuje, abyste si s sebou do kufru přibalila také lubrikační gel.

„Mít po ruce lubrikant není na škodu. Díky němu můžou být všechny sexuální hry mnohem vzrušující,“ míní a dodává, že dovolená je také skvělé místo pro experimentování.

Sexuoložka Hanka Fifková: Léto přímo svádí k sexuálním nehodám

Vztahy a sex

Pokud už dlouhou dobu přemýšlíte nad použitím sexuální hračky, pak si ji pořiďte právě před odjezdem na dovolenou. Uvidíte, že uvolněná dovolenková atmosféra vás zbaví ostychu a ukáže vám nový rozměr vášně.

3. Nové pozice

„Dovolená dává párům skvělou příležitost k tomu, aby dělaly věci, na které doma nemají čas nebo chuť,“ říká sexuální terapeutka.

Zapomeňte tedy na rutinní sexuální pozice, které s partnerem „točíte“ stále dokola. Naopak dejte prostor polohám, které jsou možná náročnější, zato mnohem vášnivější. Využijte také nový prostor, ve kterém se s partnerem nacházíte. Jistě vymyslíte nespočet možností, jak s ním naložit.

Co o vašem vztahu prozradí oblíbená sexuální pozice

Vztahy a sex

4. V hlavní roli voda

Ať už jste v tropickém ráji, nebo na roadtripu po Evropě, jistě ve svém okolí najdete nějaký vodní prvek – byť je to jenom vana nebo sprcha.

„Společné sprchování, které se promění v milování, je neuvěřitelně sexy,“ říká Jameaová a dodává, že vzrušující sex můžete zažít také v bazénu nebo v moři. Pouze si dejte pozor, abyste při vodních hrátkách nebyli načapáni.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak okořenit misionářskou polohu

Není žádným tajemstvím, že misionářská poloha patří k nejoblíbenějším sexuálním pozicím. I proto ji mnozí označují za nudnou a nenáročnou polohu, které se...

Výběr článků

Načítám