Hlavní obsah

Milence lze dělit podle čtyř sexuálních rysů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bloomington

Každý člověk je jiný, ale tak jako existují z psychologického hlediska čtyři základní charakteristiky osobností, tak existují podle vědců i čtyři základní sexuální rysy člověka. Někdo je více či méně vyhraněný, nicméně ideální milenec je na průsečíku všech čtyř charakteristik: intenzita, citlivost, vytrvalost a přizpůsobivost.

Foto: Profimedia.cz

Ideální milenec je na průsečíku všech čtyř charakteristik: intenzita, citlivost, vytrvalost a přizpůsobivost.

Článek

Podle profesorky psychologie Emily Nagoskiové z Indiana University mají všechny čtyři typy své pozitivní i negativní vlastnosti tak, jak je to u temperamentových typů, kde rozlišujeme sangviniky, choleriky, flegmatiky a melancholiky.

Intenzivní typy jsou charakteristické tím, že nepláčou, ale řvou, že se nezlobí, ale vztekají, prostě prožívají mnohem více a intenzivněji veškeré emoce. Takový typ i jeho nejbližší přátele označují jako „dramatický“. V sexualitě to znamená, že reaguje silněji na vzrušení a má i velmi silné orgasmy. Jenže mnohdy jsou dotyční až příliš náruživí, vyžadují stejnou intenzitu od svého protějška a mohou být až vyčerpávající.

Vytrvalostní typy jsou velmi oddané tomu, co dělají. Než něco začnou, nejdříve dokončí vše rozdělané. I když si to neužívají, svou práci vždy dotáhnou do konce. Ale má to výhodu v sexu a to zvláště u žen, které jsou plny vzrušení a věnují se mu maximálně, nenechávají se rozptýlit okolím a dosáhnou snáze svého vyvrcholení.

Senzitivní či citlivé typy cítí pachy, které druzí nevnímají, pláčou u záběrů hladovějících afrických dětí a omdlévají v nacpané dopravě. Skvěle se ale dokážou v posteli naladit na partnerovo vzrušení, ale na druhou stranu vyžadují velmi jemné laskání a příjemnou vůni těla svého milence či milenky.

Přizpůsobivý typ miluje změnu jako vzrušující výzvu života. Díky tomu, že jsou velmi přizpůsobiví, jsou šťastlivci i v posteli, neboť se vždy adaptují jak situaci, tak i protějšku. Noví partneři, nové pozice a nový typ stimulace pro ně neznamenají žádný problém. Problémem je, že to bývá častěji jen případ mužů, jen výjimečně se to týká i žen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám