Hlavní obsah

Jak si užít milování, aniž by velikost hrála roli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že na velikosti záleží. Přesto bychom neměly nabýt dojmu, že partner s menším penisem je automaticky špatným milencem. Naopak, s troškou šikovnosti si společně můžete vychutnat kvalitní sexuální zážitek, během kterého velikost doopravdy nebude hrát významnou roli.

Foto: Profimedia.cz

Pozice, kde menší velikost penisu je spíše ku prospěchu.

Článek

Pánové, kterým příroda nadělila velkou chloubu, rádi zdůrazňují, že na velikosti záleží. Naopak muži s menším penisem se cítí méněcenní a bojují s nedostatkem sebevědomí. Přitom podle sexuální pedagožky Searah Deysachové jde o klasický mýtus, který je třeba ze společnosti vymýtit.

„Menší penis není indikátorem toho, že váš sexuální styk bude špatný. A stejně tak ani velký penis není zárukou skvělého sexuálního zážitku. Ve skutečnosti totiž pokaždé záleží jenom na tom, jak partner umí s penisem pracovat,“ vysvětluje sexuální pedagožka pro Well and Good.

Navíc studie zveřejněná v Journal of Sex & Marital Therapy ukázala, že někteří muži mají tendenci mluvit o svém penisu jako o mnohem větším, než ve skutečnosti je. Podle výzkumníků je toto chování vyvoláno právě všeobecným mýtem o korelaci mezi velikostí penisu a sexuálními kvalitami.

Zaostřeno na vaše preference

I když pedagožka hovoří o tom, že sexuální potěšení lze zažít i s menším penisem, ve finále vždy záleží na vašich preferencích. Při vaginální penetraci dávají některé ženy přednost délce, zatímco pro jiné je mnohem důležitější obvod penisu, který může vést k cervikální stimulaci i stimulaci bodu A.

Sedm věcí, které jste pravděpodobně nevěděli o mužské obřízce

Vztahy a sex

Stejně tak se můžou najít ženy, pro které je naopak výhrou partner s menším penisem. „Menší penis lépe stimuluje erotogenní zóny, které jsou umístěny v přední polovině vaginálního kanálu. Zároveň menší penis umožňuje pohodlnější a příjemnější anální styk,“ vysvětluje přednosti Deysachová a dodává, že další výhodou menšího penisu je skutečnost, že nemusí aktivovat dávicí reflex během orálních hrátek.

Pokud ale patříte k ženám, které vnímají partnerův penis jako malý, pak následujte pět tipů od Searah Deysachové, díky kterým zvýšíte své sexuální potěšení.

1. Opusťte myšlenku, že větší je lepší

Pokud očekáváme, že sex bude špatný, tak jdeme špatnému výkonu naproti. „Jakmile se přistihnete, že v duchu negativně hodnotíte partnerův penis, zkuste myšlenky utišit, a naopak se soustřeďte na partnerovy přednosti,“ doporučuje Deysachová.

Dle jejích slov si můžete říkat například: „Na svém partnerovi miluji všechno!“ nebo „Díky partnerově penisu můžeme mít děti.“ Občas není od věci, když se na danou věc podíváme pozitivní optikou a začneme hledat spíše klady než zápory.

Není to jen o technice! Odbornice radí, jak muži dopřát slastné orální milování

Vztahy a sex

2. Čas na ruce

Myšlenka, že penis je jediná část těla, která vás může uspokojit, je nesprávná. „Partnerovy prsty mohou přinést skutečně smyslný zážitek a uspokojit ženy, které si užívají opravdu hluboké pronikání,“ říká Searah Deysachová.

Zároveň můžete s partnerem vyzkoušet tzv. fisting, tedy proniknutí pěti prstů, lépe řečeno celé ruky, do pochvy. „Fisting je skvělý způsob, jak zažít penetraci bez přítomnosti penisu. Užijí si ho především ženy, které hledají smyslnou plnost,“ dodává sexuální pedagožka.

Pokud se ale pro fisting rozhodnete, měli byste s partnerem respektovat základní pravidla. „Lubrikační gel, trpělivost a čas. To jsou základní kameny úspěšného fistingu. Zároveň není od věci, když váš partner použije latexové rukavice, díky kterým bude celý proces příjemnější,“ dodává Deysachová.

Peyronieho choroba řádně zacloumá s mužským sebevědomím i sexuálním životem

Vztahy a sex

3. Zkuste anální sex

„Anální sex může být příjemnou volbou pro muže, kteří mají menší penis. U análního sexu totiž častokrát platí, že čím menší tím lepší,“ říká Deysachová.

I v tomto případě platí, že byste se s partnerem neměli do análního sexu vrhnout po hlavě. Naopak, v první řadě ho vyzkoušejte pouze za pomocí prstů nebo hraček. Teprve posléze můžete přejít k samotnému análnímu styku, který se však neobejde bez použití lubrikačního gelu.

Co je dobré vědět, než se rozhodnete odhalit tajemství análních hrátek

Vztahy a sex

4. Hrajte si s pozicemi

Pokud máte ráda hluboké proniknutí, pak si s partnerem naordinujte sexuální pozice, díky kterým budou vaše těla v těsné blízkosti. „Tím svůj sexuální prožitek maximalizujete,“ vysvětluje sexuální pedagožka.

Zkusit můžete také klasického misionáře, u kterého ale zvednete nohy, případně si můžete pod boky umístit polštář, který opět napomůže k hlubšímu proniknutí.

5. Nebojte se sexuálních hraček

„V případě, že váš partner má menší penis, může vyzkoušet prodlužovač penisu, který přidá na obvodu i na délce,“ říká Deysachová.

Samozřejmě tento krok je pro odvážné pány, kteří se nebojí experimentovat se sexuálními pomůckami. Zároveň platí, že v tomto ohledu odvede dobrou službu také klasický vibrátor, prostřednictvím kterého vás partner plně uspokojí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám