Hlavní obsah

Jak se pozná skvělý partner? Dělá určité věci sám od sebe, bez požádání

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena hledá svého pana Božského, a podle průzkumů to není v dnešní době nic jednoduchého. Současní muži jsou totiž příliš egocentričtí, nerespektují názor ani pohled na život toho druhého a nejsou ochotni vystoupit ze své komfortní zóny a přinášet oběti.

Foto: Profimedia.cz

Jak se pozná skvělý partner?

Článek

Podle spisovatele, blogera a trojnásobného otce Serge Bielanka ke změně přitom stačí málo. Podívejte se s námi na čtyři velmi důležité věci, které by dokonalí muži měli činit zcela přirozeně a bez vyzvání.

1. Naslouchat

Skutečně poslouchejte. Pokud vám chce partnerka něco říct, nechte ji nejprve domluvit a nevštěpujte jí za každou cenu svůj vlastní názor a své přesvědčení. Vždy počkejte, až se vás na váš názor zeptá. V každém případě ji nikdy nepřesvědčujte o tom, že váš názor je lepší než ten její.

Když už ženu cokoliv rozhodí a bude z nějakého důvodu smutná, nešťastná, pak ji obejměte, dejte najevo svou lásku a snažte se ji jakýmkoliv způsobem rozptýlit a udělat jí radost. A je jedno, zda sami od sebe uklidíte koupelnu, uvaříte večeři, dojedete nakoupit, vyzvednete děti ve školce, uděláte s nimi úkoly či ji překvapíte romantickou nocí ...

2. Pomáhat s domácností

Vaření, mytí nádobí, uklízení, nakupování potravin, vynášení koše, praní, žehlení, ale i vození a vyzvedávání dětí ze školy, dělání úkolů apod. mnozí muži považují za činnosti, které jsou samozřejmostí pro ženy. Ve skutečnosti tomu tak není, zvlášť pokud žena také chodí do zaměstnání či je na mateřské dovolené. Na celou domácnost byste měli být vždy minimálně dva.

3. Být dobrým otcem

Být otcem je jedna věc, ale být dobrým otcem je mnohem více. Všichni chápou a respektují, že jste velmi zaměstnaní, ale jakmile už jste doma, pak zapomeňte na únavu a věnujte se svým dětem naplno. Nebraňte se vyměňování plenek, vylévání nočníků, ani koupání či krmení .... hrajte si s nimi a zajímejte se o ně.

Celá řada rodičů si myslí, že když dítěti koupí všechny nejmodernější hračky a vše, co si umane, bude je za to jejich potomek navždy milovat. Ve skutečnosti si s ním utvoří mnohem hezčí vztah, když s ním budou trávit aktivně volný čas, budou si s ním povídat a zajímat se o něj.

4. Nenechat se pohltit strachem a nejistotami

Pokud už vás začne cokoliv trápit, mluvte o tom. Nenechte svou mysl zcela zahltit svými strachy a nejistotami, bez toho, aby vám s tím druhý mohl pomoci. A je jedno, zda se jedná o finanční problémy, problémy v práci, zdravotní apod.

Čím dříve se se svými problémy svěříte, tím lépe. Ve dvou vše mnohem lépe zvládnete a je také mnohem větší pravděpodobnost, že nepodlehnete frustraci, která může být počátkem konce.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdy má ještě smysl o vztah bojovat

Ve vztahu chce být každý člověk šťastný, žít pokud možno bez hádek a konfliktů. Přes velkou snahu se ale v dlouhodobém horizontu i tak objeví menší či větší...

Společné činnosti páru pomohou upevnit vztah

Rad a tipů, jak udržet vztah stále svěží, je na internetu a v časopisech tolik, že si při troše nadsázky stačí jen vybrat. Pokud si i tak nebudete vědět rady,...

Dokonalý sex není zárukou kvalitního vztahu

Sex ve vztahu hraje velmi důležitou roli, ale ne tu hlavní. A to zejména v počátcích vztahu. Zamilovanost a dokonalý sex jsou jedna věc, ale pokud k tomu po...

Výběr článků

Načítám