Hlavní obsah

Homosexuálové mají svou učebnici lásky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Klubu U Střelce byla včera pokřtěna Kámasútra pro gaye, na jejímž vydání se podílelo Ottovo nakladatelství ve spolupráci s Gay iniciativou. Jde o netradiční obměnu legendární učebnice staroindického milování Kámasútry. Homosexuální páry se tak dočkaly vlastního průvodce sexuálními hrátkami a milováním.

Foto: Petr Frýba

Martin Matzke ve voze BMW Z4 GT3

Článek

Kámasútra pro gaye je první podobnou publikací pro homosexuály, která se na našem trhu objevila. Ve stejnou dobu vychází i v některých ostatních evropských zemích jako např. v Rusku a Maďarsku a celý projekt pochází z Anglie.

Přípravami provázelo napětí

Předseda Gay iniciativy Jiří Hromada Novinkám uvedl, že přípravy české verze, které trvaly asi čtyři měsíce, byly provázeny příjemným napětím: "Znáte to, když děláte něco úplně nového...," řekl Hromada, který vydání knihy pociťoval jako osobní poslání.

Text knihy byl předem zadán, vydavatelé jej však pouze nepřeložili, nýbrž se ho snažili přizpůsobit českému prostředí.A dospěli k zajímavému zjištění: "Ač se to nezdá, přišli jsme na to, že v pojetí homosexuality jsme v mnohých věcech napřed," uvedl pro Novinky Hromada.

Kámasútra má přiblížit homosexualitu veřejnosti

"Bible pro gaye" je podle vydavatelů opodstatnělá a zaslouží si náležitou pozornost, neboť pomůže poukázat na problematiku homosexuálů, kteří stále musí svou orientaci skrývat před příliš upjatou společností. Předseda Gay iniciativy se domnívá, že když může existovat Kámásútra pro heterosexuály, měly by i jinak zaměřené páry mít nárok na obdobnou příručku.

Knižní novinka má rovněž svého kmotra. Je jím náš přední sexuolog Petr Weiss, který jí do vínku popřál hodně úspěchů: "Neměli bychom přistoupit na pokrytectví společnosti," uvedl na adresu těch, kteří na homosexuály pořád nazírají skrz prsty.

Kámasútra ve fialovém obalu obsahuje čtyři kapitoly, které jsou prokládány obrázky se staroindickou tematikou. Stěžejním prvkem jsou ale především ilustrace, které znázorňují zajímavé milostné polohy pro homosexuály.

Jiří Hromada zároveň Novinkám sdělil, že hlavní úlohou knihy je uvést homosexualitu do povědomí společnosti jako běžnou věc: "Vždyť to není ani nemoc, ani sexuální porucha," uzavřel předseda Gay iniciativy.

Reklama

Související články

Homosexualita se údajně nedá naučit

Britští psychologové přišli se špatnou zprávou pro odpůrce homosexuality. Poprvé totiž vědecky podložili předpoklady lékařů, že pohlavní orientace,...

Výběr článků

Načítám